Hašek: Nikam se nehrnu, ani do pražských kaváren. V ČSSD nikam nekandiduji

29.12.2014 9:08

Šéf asociace krajů Michal Hašek (ČSSD) byl po provalení „tajné“ schůzky s prezidentem v Lánech, která se odehrála loni několik dní po volbách do Poslanecké sněmovny, a na které měli dle médií snovat, jak se zbavit předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, označován za krále sedmilhářů. On sám to zpětně označuje za politickou Sophiinu volbu, která ho opravdu tvrdě zasáhla. Se Slávkem Sobotkou prý nyní táhnou za jeden provaz, nicméně Hašek na stranické funkce kandidovat nehodlá. Nechce se hrnout do pražských kaváren.

Hašek: Nikam se nehrnu, ani do pražských kaváren. V ČSSD nikam nekandiduji
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Někdy se musí člověk rozhodnout, zda držet dohodu a dané, i když to znamená neříct za určitých okolností pravdu. Nebo mluvit pravdu – a přitom nedržet slovo chlapa, nebýt loajální a podrazit toho, kdo vás o to požádal. Vybral jsem si to první. Byla to politická Sophiina volba. A opravdu tvrdě mě zasáhla. Poučil jsem se ale z toho. Jako profesionální politik se do podobné situace, kdy je nutno volit ze dvou možností, a obě jsou špatné, již nikdy nesmím dostat,“ vysvětloval Hašek v rozhovoru pro deník Blesk. Zároveň doufá, a dělá vše pro to, co je v jeho silách, aby se zbavil nálepky lháře. Ale záleží to prý na lidech, což by měly nepochybně ukázat volby. „Jsem pokorný, kdo je bez viny, ať hodí kamenem…“ zafilozofoval si.

Hašek byl před lánskou „aférou“ statutárním místopředsedou ČSSD. V současné době nehodlá kandidovat na žádné sjezdové funkce. „Pracuji pro jižní Moravu a kraje, nikam se netlačím ani nehrnu. A abych to trochu zlehčil – rozhodně ne do pražských kaváren,“ zavtipkoval.

S předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou již nesoupeří. „Karty byly rozdány a já to respektuji. Neznamená to, že máme vždy a na všechno stejný názor, ale oba dobře víme, že pokud ČSSD chce uspět, musíme táhnout za společný provaz,“ je přesvědčen. S prezidentem Milošem Zemanem má údajně profesionální i lidský vztah. „Mám – na rozdíl od řady jiných – úctu k prezidentu republiky. Je hlavou naší země a byl zvolen v přímé volbě, kterou jsem ještě jako poslanec prosazoval. Není ani žádným tajemstvím, že mám Miloše Zemana lidsky rád. Vážím si ho a těší mě, že mě často i veřejně označuje za osobního přítele,“ vyznal se Hašek na závěr rozhovoru.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…