Funkci šéfa Asociace krajů ČR obhájil Hašek, byl jediným kandidátem

30.04.2014 11:38

Předsedou Asociace krajů ČR se dnes stal na další dva roky dosavadní šéf asociace a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Byl jediným kandidátem. Místopředsedy asociace rada zvolila hejtmany Jiřího Běhounka (za ČSSD) z Vysočiny, Miroslava Nováka (ČSSD) z Moravskoslezského kraje, Jiřího Zimolu (ČSSD) z Jihočeského kraje, Martina Půtu (STAN) z Libereckého kraje a zlínského hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD). Také oni mají dvouletý mandát.

Funkci šéfa Asociace krajů ČR obhájil Hašek, byl jediným kandidátem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda AKČR Michal Hašek

Odpoledne čeká hejtmany na Pražském hradě setkání s prezidentem Milošem Zemanem, hovořit budou o spolupráci krajů se současnou vládou.

Hašek se minulý týden vzdal poslaneckého mandátu a zůstane hejtmanem. Naplnil tak předvolební slib ČSSD, že její členové nebudou kumulovat funkce. Hašek je dlouholetým stranickým rivalem současného předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, kterého se neúspěšně pokusil sesadit po říjnových předčasných sněmovních volbách.

Hašek také v minulých dnech oznámil, že příští rok na sjezdu strany neplánuje kandidovat do nejvyšších funkcí ve vedení sociální demokracie.

Znovuzvolení do čela Asociace krajů ČR Haškovi podle stanov ČSSD automaticky přineslo poradní hlas v politickém grémiu strany. Toto právo patří nejvýše postavenému členu ČSSD v Asociaci krajů ČR. Jako jihomoravský hejtman má navíc automaticky poradní hlas v předsednictvu strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…