Hašek potlačuje rozvoj kraje, tvrdí protikandidát na hejtmana

27.06.2016 10:40

Jihomoravská TOP 09 jde do krajských voleb s hnutím Žít Brno a nezávislými starosty. Čelní kandidáti představili svoje priority a volební témata. Jsou jimi věda, výzkum, podpora podnikání a sportu. V tiskové zprávě se taktéž vymezili vůči stávajícímu hejtmanovi Michalu Haškovi z ČSSD.

Hašek potlačuje rozvoj kraje, tvrdí protikandidát na hejtmana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Starosta Židlochovic Jan Vitula

Lídrem společné krajské kandidátky je židlochovický starosta Jan Vitula (TOP 09). „Jihomoravský kraj v sobě skýtá ohromný potenciál rozvoje. Ten je však pod vládou Michala Haška značně potlačen. Mým cílem je, aby, počínaje rokem 2017, rostly mzdy v JMK natolik, že budeme druhým krajem v ČR, který se může chlubit nejvyššími platy,“ vysvětlil kandidát na hejtmana za TOP 09, Žít Brno a nezávislé starosty.

Dosáhnout toho chce investicemi z krajského rozpočtu v hodnotě 100 milionů korun ročně, což je o 40 milionů více, než je na rozvoj vědy a výzkumu v kraji uvolňováno dnes.

Peníze by prý šly na podporu místních firem. Kraj by se měl podle prohlášení snažit dostat na Jižní Moravu talentované středoškolské studenty ke studiu na brněnských vysokých školách, aktivně podporovat jejich spolupráci a místních firem, selektivně lákat do kraje zahraniční investory s vysokou přidanou hodnotou, ale i vysoce kvalifikované zahraniční pracovníky.

TOP 09 s Žít Brno a nezávislými starosty v kampani nechce sázet na klasický volební program. Veřejnosti chce komunikovat vlastní reálné projekty, které by mohly na území kraje vzniknout v průběhu volebního období. Projekty budou i s vizualizací představeny jako součást kampaně v průběhu léta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…