Hašek přijde na pondělní jednání krajského výboru ČSSD

03.11.2013 14:58

Místopředseda ČSSD, jihomoravský hejtman a poslanec Michal Hašek se zúčastní pondělního jednání krajského výkonného výboru strany. Bude čelit návrhům, aby spolu s poslancem Jeronýmem Tejcem a senátorem Zdeňkem Škromachem odstoupil z vedení strany. Hašek dnes účast na pondělním jednání potvrdil.

Hašek přijde na pondělní jednání krajského výboru ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Samozřejmě se zúčastním stranických fór, na která jsem pozván a kde dostanu příležitost podat spolustraníkům informace a argumenty," uvedl Hašek v SMS zprávě.

Haška část ČSSD kritizuje za to, že lhal spolustraníkům i veřejnosti o své povolební schůzce s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Někteří jeho spolustraníci tvrdí, že se tím stal nevěrohodným. 

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec dnes v České televizi uvedl, že lánská utajovaná schůzka byla propagandistická. Hašek prý chtěl ukázat, že má tým z vedení ČSSD. Setkání také podle Chovance inicioval. Hašek to dnes nechtěl komentovat. Podle Haška je současnou prioritou ČSSD sestavení vlády a její jednotná podpora poslaneckým klubem. "Pro to udělám maximum," uvedl dnes Hašek.

Krajský výbor ČSSD bude v pondělí jednat v Brně. Pro Haška, Tejce i pro Škromacha jde o domovskou organizaci ČSSD. Jihomoravská sociální demokracie má 3000 členů a je třetí největší v republice.

Hašek, kterého šéf strany Bohuslav Sobotka označuje za pučistu, již dříve uvedl, že na otázku, zda se vzdá funkce ve vedení strany, odpoví 10. listopadu na zasedání ústředního výkonného výboru strany. Jeho místní stranická organizace Brno-venkov ho v pátek vyzvala, aby zůstal ve vedení strany až do připravovaného sjezdu ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…