Hašek připisuje kauzu s neexistující mluvčí blížícím se volbám. Prý ji proti němu rozpoutali tito konkurenti

05.08.2016 16:20

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) je toho času na dovolené a nechce si kazit posledních pár dní volna před krajskými volbami. Až se vrátí, prý se vyjádří k tomu, co se teď děje. Lidovci, kteří působí na jižní Moravě s Haškem v koalici už dávají najevo, že budou chtít leccos slyšet. Znepokojují je totiž informace, které se v médiích objevují.

Hašek připisuje kauzu s neexistující mluvčí blížícím se volbám. Prý ji proti němu rozpoutali tito konkurenti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Po návratu z dovolené se příští týden samozřejmě vyjádřím k aktuální předvolební kauze rozpoutané ANO a Žít Brno prostřednictvím holdingového podnikového listu MF Dnes,jak zázračně si zrovna pár týdnů před volbami notují aktuální tisková mluvčí radnice Brno-Střed (Žít Brno a ANO) paní Kapitančiková a lídr hnutí ANO v Jmk pan Šimek... A s touhle partou má být líp jižní Moravě ??? Děkuji,nechci,“ napsal Hašek na sociální síti Facebook.

Reagoval tak na článek zveřejněný na serveru MF Dnes, kde někdejší mluvčí hejtmana Haška Denisa Kapitančiková konstatovala, že lobbistka Jana Mrencová v minulosti v podstatě řídila tiskové oddělení kraje. Ve stejném duchu se vyjádřil i Bohumil Šimek, v letech 2009 až 2012 Haškův bezpečnostní ředitel. „Celé osazenstvo čtvrtého patra na krajském úřadu vědělo, že pro Haška Jana Mrencová pracuje. Dokonce se tam i několikrát objevila,“ uvedl nynější šéf brněnské městské policie pro celostátní deník Andreje Babiše (ANO). Šimek v nadcházejících krajských volbách vede kandidátku hnutí ANO v Jihomoravském kraji proti Haškovi.

Zdá se, že Hašek bude mít co vysvětlovat domovské ČSSD i lidovcům, kteří se sociální demokracií v kraji vládnou. Sociální demokraté opravdu chtějí od Haška slyšet vysvětlení celé aféry a lidovci žádají o totéž. Není to prý tak dlouho, co Hašek koaliční partnery z KDU-ČSL ujišťoval, že problém Lucie Proutníkové vlastně žádným problémem není.

„Minulý týden hejtman Hašek na poradě vedení kraje se svými náměstky ubezpečil, ze žádná taková tisková mluvčí pro kraj nepracovala a nepracuje. Nové informace uveřejněné v médiích hovoří o opaku. Pochopitelně budeme chtít slyšet i vyjádření hejtmana Haška,“ uvedl Haškův lidovecký náměstek Roman Celý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…