Hašek rezignaci odmítá. Nešlo prý o přípravu puče v ČSSD

30.10.2013 15:07

Místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek odmítá rezignovat na své funkce kvůli utajované povolební schůzce s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Uvedl, že jen ctil dohodu účastníků setkání, že bude neveřejné.

Hašek rezignaci odmítá. Nešlo prý o přípravu puče v ČSSD
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Zeman s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem

Schůzku některých významných politiků ČSSD po vyhlášení volebních výsledků s Milošem Zemanem až dodnes Michal Hašek popíral. Tvrdí, že tématem schůzky rozhodně nebyl "puč v ČSSD".

"Neveřejných schůzek se ve vrcholové politice koná poměrně hodně. V žádném případě nešlo o přípravu ‚puče v ČSSD‘, ale o neformální setkání levicových politiků," uvedl Hašek.

Zdůraznil, že po úterním zklidnění situace v ČSSD po jednání jejího poslaneckého klubu, k němuž se snažil s Jeronýmem Tejcem přispět, "dnes prochází bohužel další vlna ataku". Podle Haška nyní strana potřebuje konsensus k jednání o vládě s účastí ČSSD.

"Atmosféra čarodějnických procesů či 50. let rozpoutávaná nyní v ČSSD ničemu takovému bohužel neprospěje," uvedl Hašek. Stejně jako on, také Tejc odmítá odstoupit ze stranických funkcí.

"Já to vnímám tak, že ta věc už je za námi. Myslím si, že se z toho někdo snaží udělat umělý problém, který rozhodně neprospěje atmosféře při hledání konsenzu třeba v poslaneckém klubu a vedení strany," řekl Tejc v reakci na výzvu šéfa Senátu Milana Štěcha (ČSSD), aby účastníci schůzky odešli z vedení strany.

"Pro mě je to jednoduché, já jsem včera prošel velmi bouřlivým jednáním poslaneckého klubu a v tom poslaneckém klubu se diskutovala i tato věc, a přesto všechno jsem byl zvolen dvěma třetinami poslanců a poslankyň jako předseda," uvedl Tejc dále s tím, že by bylo zvláštní, kdyby na základě této podpory rezignoval den poté, zatímco předseda ČSSD Bohuslav Sobotka tak na výzvu dvou třetin předsednictva neučinil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…