Hašek se pustil do Babišových novinářů: Větší blbost ještě nevyplodili. Co napíšou, až přijmu delegaci z Oděsy?

21.05.2015 17:23

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se dnes na svém facebookovém profilu ohradil proti některým tvrzením, která zveřejnila brněnská mutace serveru idnes.cz. Odmítl například tvrzení, že je protiněmecký politik.

Hašek se pustil do Babišových novinářů: Větší blbost ještě nevyplodili. Co napíšou, až přijmu delegaci z Oděsy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Větší blbost ještě duo Valášek & Ustohalová za několik let o mně nevyplodilo,“ ulevil si hejtman v úvodu svého příspěvku na sociální síti. Upozornil, že není antiněmeckým politikem. „Roky rozvíjím vztahy Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska a Vídně způsobem a intenzitou, o které si Matěj Hollan a spol. mohou nechat pouze zdát,“ uvedl Hašek v narážce na současné vedení brněnského magistrátu.

Na deklaraci města Brna, která se omluvila za násilný poválečný odsun Němců, mu vadí nevyváženost textu. „Je to krok zbytečný, Brno se již omluvilo před 14 lety, ovšem tehdy alespoň kromě Němců také Čechům, Židům a Romům,“ konstatoval Hašek s tím, že současné vedení Brna má problémy najít a řešit normální témata a problémy Brna a jeho obyvatel.

„Proto halasná mediální gesta, která mají zakrýt jejich neumětelství a přešlapy,“ pokračoval v kritice vedení jihomoravské metropole. A které přešlapy měl Hašek na mysli? „Stovky naštvaných nájemníků při privatizaci městských bytů, naštvaný řád Milosrdných kvůli Hollanově snaze o sloučení pronajaté řádové nemocnice s úrazovkou, ostuda s výběrovým řízením na ředitele divadla.“

Co napíšou redaktoři, až přijmu delegaci z Oděsy?

Pyšný je na to, že jižní Morava je lídrem česko-ruských regionálních vztahů, přičemž tři ze čtyř partnerství vznikly již za Haškova lidoveckého předchůdce. Fascinuje jej i poznámka zmíněného serveru o přítomnosti ruského konzula na pietních aktech na jižní Moravě k 70. výročí konce války. „A kdo jiný by na nich měl tak asi být, když jižní Moravu osvobodila především Rudá armáda???“ podotkl.

Závěrem uvedl, že porada vedení hejtmana projednala žádost ukrajinského regionu Oděsa o přijetí delegace v červnu, která by zahájila možnost spolupráce s jižní Moravou. „Tak jsem velmi zvědav, co s tímto sdělením brněnská MfD udělá... Putinův agent Hašek přijme ukrajinskou delegaci z Oděsy,“ dodal Hašek ironicky.

  • Článek, na který Hašek reaguje, najdete ZDE

Celé znění příspěvku Michala Haška na jeho profilu na Facebooku:

Vetsi blbost jeste duo Valasek & Ustohalova za nekolik let o mne nevyplodilo. Nejsem zadny antinemecky politik, rozvijim roky vztahy Jmk a Dolniho Rakouska a Vidne zpusobem a intenzitou, o ktere si Matej Hollan a spol. mohou nechat pouze zdat. Na deklaraci mesta mi vadi totalni nevyvazenost textu, je to krok zbytecny, Brno se jiz omluvilo pred 14 lety, ovsem tehdy alespon vedle Nemcu take Cechum, Zidum a Romum. Nynejsi vedeni mesta ma problemy najit a resit normalni temata a problemy Brna a Brnanu, proto halasna medialni gesta, ktera maji zakryt jejich neumetelstvi a preslapy (stovky nastvanych najemniku pri privatizaci mestskych bytu, nastvany rad Milosrdnych kvuli Hollanove snaze o slouceni pronajate radove nemocnice s urazovkou, ostuda s vyberovym rizenim reditele divadla Pesky...). Jsem pysny i na to, ze je jizni Morava lidrem cesko-ruskych regionalnich vztahu, pricemz 3 ze 4 parnerstvi vznikly jiz za meho lidoveckeho predchudce, fascinujici je i poznamka o pritomnosti ruskeho konzula na pietnich aktech na jizni morave k 70. vyroci konce valky. A kdo jiny by na nich mel tak asi byt, kdyz jizni Moravu osvobodila predevsim Ruda armada??? Skoda, ze nedorazil napr. ukrajinsky konzul v Brne, jiste by dostal take dustojny prostor. Vrcholem dnesniho sveziho dilka mladych svazaku z MfD (az mi pripomnelo Capkovu pohadku Jak pejsek s kocickou varili dort) byla pseudoanalyza mnou sdilenych prispevku na soukromem fcb profilu, samozrejme za ucasti tech spravnych "odborniku". Kde je svoboda projevu, svoboda slova??? Navic kdo sledujete muj fcb, spocitejte si prosim, kolik jsem za posledni rok sdilel prispevku tykajicich se rusko-ukrajinskeho konfliktu ci zahranicnepolitickych clanku ze zminenych webu? At maji pani Ustohalova a pan Valasek o cem premyslet, predlozil jsem a porada vedeni hejtmana projednala zadost ukrajinskeho regionu Odesa o prijeti delegace v cervnu, ktera by zahajila moznost spoluprace s jizni Moravou, tak jsem velmi zvedav, co s timto sdelenim brnenska MfD udela... Putinuv agent Hasek prijme ukrajinskou delegaci z Odesy... Preji vsem hezke odpoledne


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…