Hašek se vysmál Babišovi: Je červen, a zlepšení výběru daní pořád nikde

06.06.2015 18:53

Předseda Asociace krajů a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) se znovu zostra pustil do ministra financí Andreje Babiše (ANO). A znovu to bylo kvůli daním. Šéf státní kasy opakovaně slibuje, že výběr daní zlepší, jenže kde nic, tu nic. Problém je v tom, že kraje a obce do značné míry závisejí na tom, jak si Babiš při své práci povede. Ze slibů se prý potřebné projekty financovat nedají.

Hašek se vysmál Babišovi: Je červen, a zlepšení výběru daní pořád nikde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Michalem Haškem

„My jsme byli před třemi měsíci ministrem financí Babišem před všemi členy vlády ujištěni, že otázka výběru daní je krátkodobá záležitost, která se bude zlepšovat. Je červen a situace se stále nezlepšuje. Chceme vyzvat pana ministra Babiše k jasnému postoji, jakým způsobem zlepší daňový výběr, protože pokud vybere stát méně daní, budou mít problém jednotlivé kapitoly státního rozpočtu, ale daně jsou sdílené. Stejně tak méně peněz přichází i krajům a obcím,“ varoval Hašek.

Tato slova Hašek pronesl po jednání asociace a dal jasně najevo, že ještě před prázdninami, čili do konce tohoto měsíce, bude iniciovat další jednání mezi vládou a kraji, aby bylo jasnější, zda se ministr financí vládne polepšit.

Celý text ZDE

Krajům se prý také velmi nelíbí případná redukce poboček České pošty. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) prý hejtmany ujišťoval, že k žádné redukci nedojde, ale na vládě nyní leží návrh, v němž se uvažuje o redukci sítě poboček ze 3 200 na 2 100. Kraje proto chtějí s ministrem vnitra dále jednat.

Nakonec si vláda od představitelů krajů vysloužila pochvalu a podporu za to, jak se staví k problematice kvót pro uprchlíky. Kraje ji v odmítání kvót i nadále jednoznačně podporují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…