Hašek vyzval ostatní strany, ať podpoří předčasné volby

28.06.2013 18:02

Sociální demokracie trvá na tom, že nejlepším řešením v současné politické a ústavní krizi v ČR je konání nových voleb v co nejbližším termínu. Občané musí dostat šanci vybrat si novou vládu, uvedl místopředseda ČSSD Michal Hašek. Vláda Jiřího Rusnoka nemá podle všech dostupných informací garantovanou podporou pro získání důvěry v Poslanecké sněmovně, uvedl.

Hašek vyzval ostatní strany, ať podpoří předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"ČSSD bude proto do 16. července, což je předpokládaný termín hlasování Poslanecké sněmovny o svém rozpuštění, jednat se všemi parlamentními stranami o dohodě na nových volbách tak, abychom zastavili pokračující chaos a zabránili dalšímu poškozování ČR v rámci politické destabilizace," uvedl Hašek. V případě, že se pak pravicové strany rozhodnou zablokovat rozpuštění Sněmovny a zabrání svým hlasováním konání nových voleb, pak půjde zejména ze strany TOP09 o další porušení veřejného slibu občanům.



Právě TOP09 se zavázala, že v případě varianty tzv. úřednické vlády bude hlasovat pro předčasné volby a pro to, aby dostali lidé šanci rozhodnout v nových volbách o nové politické reprezentaci, připomíná první místopředseda sociální demokracie.

"Pokud se ukáže, že TOP09 skutečně podvede veřejnost a své sliby odmítne splnit, pak je sociální demokracie připravena v zájmu rychlého řešení politické krize jednat s prezidentem ČR Milošem Zemanem o tom, aby druhým pokusem sestavit vládu pověřil vítěze voleb z roku 2010, tedy sociální demokracii," tvrdí Hašek. Vláda, kterou by sestavovala ČSSD, by podle něho měla jasně omezený mandát a jejím hlavním cílem by byla dohoda na nových volbách v co nejbližším termínu.

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…