Hašek zaútočil na Zaorálka kvůli jeho slovům o primátoru Kajnarovi

30.08.2013 8:35

První místopředseda sociální demokracie Michal Hašek se pustil do Lubomíra Zaorálka. Jde o další kolo ve sporu o moravskoslezskou kandidátku ČSSD. Tam se totiž předseda strany v Moravskoslezském kraji a ostravský primátor Petr Kajnar nedostal na kandidátku a nyní se tomuto výsledku soudně brání. Novinky.cz píší, že Kajnara nepřímo podpořil místopředseda strany Lubomír Zaorálek, což se nezamlouvá Michalu Haškovi.

Hašek zaútočil na Zaorálka kvůli jeho slovům o primátoru Kajnarovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ČSSD Michal Hašek

Zaorálek se prý nepřímo postavil za Kajnara, když řekl, že pokud chce sociální demokracie být dostatečně silná k nápravě poměrů, do nichž ČR uvrhla pravicová koalice, musí sázet na týmovou spolupráci a neplýtvat osobnostmi, které mohou straně pomoci oslovovat co nejširší okruh voličů. Nezastíral, že stál o to, aby Kajnar na kandidátce byl.

Svým vyjádřením vyvolal podle Novinek.cz Zaorálek prudkou reakci Haška. Toho překvapilo, že se nyní Zaorálek nepřímo za Kajnara postavil, protože původně prý jen hovořil o tom, že svému bývalému švagrovi řekl, „že není vhodné řešit u soudu politické spory či neúspěchy“.

Zaorálek bude muset vysvětlovat voličům

„Je to pro mě velké překvapení. Lubomír Zaorálek na jednání předsednictva a ústředního výkonného výboru, když se schvalovaly kandidátky, nehnul prstem a nenavrhl žádnou změnu. Současné vyjádření je proto zcela nepochopitelné,“ řekl Právu Hašek.

„Doufám, že Lubomír Zaorálek jako lídr moravskoslezské kandidátky vše dostatečně vysvětlí voličům, tak aby nebyl ohrožen volební výsledek ČSSD,“ dodal Hašek.

Spory v moravskoslezské ČSSD však nejsou na místě. Novinky.cz vysvětlují, že moravskoslezský region je pro volební výsledek ČSSD klíčový – má v něm tradičně podporu a navíc patří počtem voličů mezi čtyři rozhodující v zemi. Hádky a zatahování soudu do vnitřních sporů by stranu mohly výrazně poškodit.

Petr Kajnar nejprve v polovině srpna propadl při nominacích na jednání okresního výkonného výboru sociální demokracie v Ostravě. Neuspěl v boji o post ostravské jedničky se současným ostravským šéfem ČSSD a poslancem Adamem Rykalou, který dostal všech 15 hlasů. Nakonec se krajský šéf strany nedostal na moravskoslezskou kandidátku ČSSD vůbec. Podle informací Práva mu tak dali členové výboru „vysvědčení“ za jeho vystupování na jednáních OVV či postoj v kauze nákupu fotbalového stadionu na ostravských Bazalech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…