Hasiči letěli do Bejrútu soukromou linkou?! Hamáček ostře zareagoval

06.08.2020 17:50

České záchranáře přepravoval do Libanonu, kde v minulých dnech došlo k obrovskému výbuchu ve skladu ledku, stroj letecké společnosti Smartwings. Proč ne armáda? Protože má namísto dopravního letectva létající technické muzeum. Alespoň to uvedl šéf ČSSD Jan Hamáček. Píšou o tom Novinky.cz.

Hasiči letěli do Bejrútu soukromou linkou?! Hamáček ostře zareagoval
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Jan Hamáček na tiskové konferenci.

Hamáček na sociální síti komentoval diskusní příspěvky některých diskutérů, kterým se nezdálo správné, že český záchranný tým přepravoval do Bejrútu komerční dopravce. Česká republika naopak zareagovala jako jedna z prvních a máme být na co hrdí, neboť jsme poslali do Libanonu špičkový záchranářský tým.  

Ale řeší se, jestli jsem se ďábelským plánem nepokusil zachránit Smartwings sumou 1,5 mil. Kč za let do Bejrútu...“ poznamenal na Twitteru. Ministr vnitra k tomu následně dodal, že armáda žádným strojem, jenž by dokázal přepravit 36 záchranářů se psy a materiálem, nedisponuje, ani jej nedokáže rychle zajistit. 

Anketa

Který moderátor talk show je lepší?

34%
hlasovalo: 8593 lidí
O armádní přepravu podle všeho nejprve dokonce žádal Hasičský záchranný sbor, ale do slíbené doby armáda žádnou leteckou techniku nenabídla. „HZS ČR proto využil nasmlouvané kapacity soukromého dopravce. Jedná se o standardní postup,“ tvrdí hasiči.

Problém s dopravou na místo však nebyl jediný, který musel český záchranný tým řešit. Ten na místě následně čelil obstrukcím ze strany libanonské armády, která převzala koordinaci záchranných prací v přístavu a od čtvrtečního rána nepovolovala mezinárodním týmům zapojení se do práce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…