Hašku, ještě uvidíš. ČSSD prý spřádá plány, jak hejtmana dostat ze sněmovny

04.02.2014 7:23

Donutit silou Michala Haška a další politiky, kteří jsou zároveň poslanci i hejtmany, aby se jednoho z těchto postů vzdali, se chystají sociální demokraté. Přesněji řečeno křídlo současného premiéra Bohuslava Sobotky. Informuje o tom úterní MF Dnes. Připravuje se totiž návrh zákona, který by souběh výkonu funkce poslance a hejtmana zakazoval.

Hašku, ještě uvidíš. ČSSD prý spřádá plány, jak hejtmana dostat ze sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka s Michalem Haškem

Nyní sociální demokraté uvažují nad tím, že souběh funkce hejtmana a poslance zakážou zákonem. „Je to varianta. Pokud si do dubna nevyberou, začneme o ní vážně hovořit,“ cituje list zdroj z předsednictva ČSSD.

Nápad přivítal i politolog blízký sociální demokracii Lukáš Jelínek. Podle něj by takový krok ocenili jednak voliči, jednak i samotní straníci. Jejich kolegové, kteří sedí na mnoha židlích, je totiž berou těm ostatním.

V ČSSD se ale také počítá s variantou, že souběh funkcí bude možný, ale dotyčný politik by mohl pobírat plat jen za jednu z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…