Haškův nový útok na Sobotku. Drsně ho setřel za slova o hejtmanech

05.01.2014 11:04

Bohuslav Sobotka poslal o víkendu jasný vzkaz hejtmanům, kteří v nedávných volbách obsadili i křeslo poslance: Vyberte si, sedět na dvou židlích není vhodné. A jeho rival Michal Hašek, mimo jiné také hejtman Jihomoravského kraje a poslanec za tento region, nijak neotálel s pádnou odpovědí. Na sociální síti Facebook poznamenal, že jde o „pseudotéma“ a předseda ČSSD by měl raději bojovat za voliče sociální demokracie.

Haškův nový útok na Sobotku. Drsně ho setřel za slova o hejtmanech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Bohuslavem Sobotkou na zasedání ÚVV ČSSD

„Ve sněmovních volbách patřili hejtmani ČSSD k nejúspěšnějším kandidátům a mají dlouhodobou podporu veřejnosti ve svých krajích. Dělat takové zbrklé soudy a odsudky hejtmanů-poslanců, jako dnes předvedl předseda ČSSD, přisuzuji jeho únavě z maratonu náročných povolebních vyjednávání. Jinak by se jistě zmínil o tom, že na rozhodnutí jsou ještě 4 měsíce, a že se usnesení ÚVV týká i primátorů a starostů. Nezaznamenal jsem v poslední době žádný zájem o toto `pseudotéma`,“ reagoval na Sobotkovo sobotní prohlášení v ČT Hašek.

Lidé se prý podstatně více zajímají o to, co se předsedovi ČSSD podařilo prosadit do koaliční smlouvy. Sobotka by podle Haška udělal lépe, kdyby také řekl, kteří členové ČSSD zasednou v příští vládě. Použil v této souvislosti i slovo „odborníci“, se kterým pravidelně operuje prezident Miloš Zeman. To, co by podle Haškova názoru Sobotka rozhodně dělat neměl, je kopat do úspěšných hejtmanů.

Z uvedených slov jasně plyne, že rozkol v ČSSD, kterého jsme byli v maximální míře svědky těsně po volbách, trvá. Nabízí se tak nejen otázka, jak dlouho vydrží jednotná trojkoaliční vláda, ale také jak dlouho vydrží jednota poslaneckého klubu ČSSD.

Co přesně napsal Michal Hašek

Podivuji se dnešnímu vyjádřeni pana předsedy Sobotky v Událostech ČT na adresu vlastních hejtmanů. Ve sněmovních volbách patřili hejtmani ČSSD k nejúspěšnějším kandidátům a mají dlouhodobou podporu veřejnosti ve svých krajích. Dělat takové zbrklé soudy a odsudky hejtmanů-poslanců, jako dnes předvedl předseda ČSSD, přisuzuji jeho únavě z maratonu náročných povolebních vyjednávaní. Jinak by se jistě zmínil o tom, že na rozhodnutí jsou ještě 4 měsíce, a že se usnesení ÚVV týká i primátorů a starostů. Nezaznamenal jsem v poslední době žádný zájem o toto "pseudotéma", lidi mnohem více zajímá, co pan předseda Sobotka vyjednal v koaliční smlouvě z programu ČSSD,a kteří naši odborníci zasednou ve vládě. Dnes večer měl pan předseda raději oznámit jména nových ministrů než kopat do svých hejtmanů, kteří mají za sebou 5 let úspěšné práce. Pěkný večer všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…