Hate free – nenávidím svobodu. Toto zjistil novinář o Dienstbierově erární neziskovce

20.05.2016 21:18

Český stát je nepoučitelný. Napřed vyhodil přes sto milionů na kampaň propagující nákup českých ryb a teď se vyhazují další peníze na potírání nenávisti. Hate Free Culture, pracující pod Úřadem vlády, pracuje podle Jiřího X. Doležala hodně mizerně. Je dělaná amatérsky a ještě se snaží přesvědčit české občany o něčem, o čem sami často z vlastní zkušenosti vědí, že to není pravda.

Hate free – nenávidím svobodu. Toto zjistil novinář o Dienstbierově erární neziskovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„Kampaň Hate Free Culture (zlovolně xenofoby překládaný jako „nenáviď svobodně“ či „nenáviď svobodnou kulturu“) vytvářejí pro stát čtyři zapálení nadšenci. Pokud ale zcela neznámí mládenci bez jakékoliv marketingové a sociálně psychologické průpravy začnou psát nějaká moudra na Facebook, je téměř vyloučeno, aby to vedlo ke změně jakéhokoliv postoje kohokoliv k čemukoliv – ani toho k celozrnnému pečivu, jež vedle nenásilí server Hate Free propaguje,“ píše Jiří X. Doležal v komentáři pro server Reflex.cz.

Aktivisté se nás totiž snaží přesvědčit o něčem, o čem my sami často z vlastní zkušenosti víme, že je to lež. Doležal naráží na chování arabské populace v zemích, kam Češi občas jezdí na  dovolenou. Autor prý jednu neblahou zkušenost má. A řečnění „sluníčkářů“ ji jen stěží dokáže překrýt.

Celý komentář naleznete zde

Proč se o to lidé z Hate Free Culture vůbec snaží? Podle Doležala je odpověď poměrně snadná a vychází z neomarxistického uvažování této skupiny. Marxisté se vždy snažili měnit člověka, jenže ono to moc nejde. Tak to neomarxisté, Hate Free nevyjímaje, alespoň zkouší a posléze světu hlásí: Sice to nevyšlo, ale my jsme udělali maximum možného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…