Havel a Soros? Pravda vyšla najevo

15.03.2018 10:47

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl na svém facebookovém profilu sdílel oskenovaný knižní úryvek o setkání exprezidenta Václava Havla s filantropem Georgem Sorosem.

Havel a Soros? Pravda vyšla najevo
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: George Soros

„Počátkem února 1986 se Havel poprvé setkal se Sorosem. A v dopise F. Janouchovi si mimo jiné postěžoval, jak jsou Američané neschopní. Je to půvabné a naprosto přesné... Člověk se pak lecčemus v americké politice nediví,“ podotkl Plesl.

George Soros byl před nedávnem v hledáčku reportérů České televize v pořadu 168 hodin. „George Soros, ročník 1930. Maďarský žid. V roce 1947 emigroval do Británie, kde absolvoval prestižní London School of Economics. V Americe od 70. let vydělal na spekulativních obchodech miliardy dolarů. Mecenáš a filantrop,“ poznamenal redaktor s tím, že pro některé je to hlavně ďábel, jenž penězi ovlivňuje světovou politiku. 

  • Celý pořad najdete ZDE.

„Opravdu pro nás pro všechny, kdo jsme příznivci demokracie, svobody, otevřené společnosti, je George Soros jednou z největších osobností druhé poloviny 20. století,“ poznamenal profesor Igor Lukeš. V Maďarsku je však Soros nepřítelem státu, kdy jej premiér země Viktor Orbán obviňuje, že chce do Evropy přivést miliony migrantů.

Anketa

Vadí vám, že sněmovní Podvýbor pro svobodu slova a média povede komunista Leo Luzar?

8%
92%
hlasovalo: 8140 lidí

„Máte-li frustrovanou společnost, tak je vždycky strašně dobré postavit nějaké zlo, které za všechno může. A ta současná maďarská vláda volila, zvolila tuhle cestu,“ poznamenal hungarista Eugen Gál. A jménem George Sorose pak straší i čeští politici z SPD a z KSČM.

George Soros se u nás angažoval už před sametovou revolucí. Jak uvedl profesor Lukeš, Soros posílal do východní Evropy počítače, posílal tam tiskárny, posílal tam někdy i třeba jenom papír nebo tiskařský inkoust.

„On je člověk, který nerespektuje politické strany. On je člověk, který nerespektuje jednotlivé státy. On chce vytvořit celosvětovou společnost. A tam by všichni lidé byli údajně občany, světoobčany,“ podotkl také velký Sorosův kritik Václav Klaus. „Rozbíjí základní politické struktury, rozrušuje, narušuje. A je to všechno havlovský boj nepolitické politiky se skutečnou politikou, s politickými stranami a podobně,“ dodal exprezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…