Havel lítal po bytě ve slipech. Opravdu neuvěřitelná vzpomínka k výročí prezidentské volby

29.12.2018 16:32

Fotograf prezidenta Václava Havla Tomki Němec zavzpomínal na svého někdejšího šéfa. A to v den, kdy před 29 lety proběhla Havlova inaugurace.

Havel lítal po bytě ve slipech. Opravdu neuvěřitelná vzpomínka k výročí prezidentské volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

„Před 29 lety, 29. prosince 1989 brzy ráno jsem zazvonil na zvonek u bytu se jménem HAVEL. Lítal ve slipech a košili po bytě, kde byla spousta lidí a když se voblík, sednul si ke stolu v pracovně a pročítal si inaugurační řeč... Tak nějak začala má cesta s Václavem Havlem... Nezapomenutelný časy. Děkuju ti moc za ty krásný časy, který jsem měl možnost žít a sdílet !!!“ poznamenal Němec na svém facebookovém profilu. Jeho vzkaz sdílel například i europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina.

Prezident Václav Havel byl inaugurován právě v dnešní den před 29 lety. Byl jediným kandidátem, na němž se shodli představitelé politických stran. Památné je také to, jak po svém zvolení Havel vykonal vojenskou přehlídku, a to ve svých slavných krátkých kalhotách.

Právě ohrnutím kalhot si mnozí Havla v současné době připomínají v den výročí jeho úmrtí.

Poté následovala mše Te Deum ve svatovítském chrámu.

Ačkoliv si Václav Havel již ráno nacvičoval svou inaugurační řeč, nejprve jej musel parlament, ustavený z voleb v roce 1986, zvolit. V zákonodárném sboru s drtivou většinou zástupců KSČ proběhla  volba až nečekaně hladce- ruce pro Havla zvedli všichni poslanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…