Havlíček otevřeně: V pondělí to bude poměrně silný náraz

10.04.2021 17:26

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy, vicepremiér za hnutí ANO Karel Havlíček v deníku Právo promluvil o chystaném rozvolňování, které má nastat v pondělí 12. dubna. Podle Havlíčka to bude poměrně silný náraz a bude třeba pečlivě sledovat jeho následky.

Havlíček otevřeně: V pondělí to bude poměrně silný náraz
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Karel Havlíček v pořadu Partie

V pondělí 12. dubna by se měla část žáků vrátit do škol. Stejně tak by se měly k životu vrátit některé obchody. Ministr Karel Havlíček konstatoval, že napříště se pravděpodobně nebude postupovat podle protiepidemického systému PES. Především se prý bude rozvolňovat pomalu.

„Zatím na to ale nemáme přesný jízdní řád, mimo jiné proto, že jsme se shodli, že teď v pondělí 12. dubna to bude poměrně silný náraz. Pouští se téměř půl milionu dětí do škol, končí okresní lockdown a nouzový stav, z čehož vyplývá větší stupeň volnosti. Musíme počkat minimálně dva týdny, abychom viděli, jaké to přináší důsledky,“ popsal situaci Havlíček.

„Vůbec bych to nenazýval první vlnou rozvolnění. Naplňujeme, co jsme slíbili, tedy otevíráme částečně mateřské školy a první stupeň škol rotační formou. Je to detailně prodiskutováno s epidemiology, je to na jejich doporučení a neměl by tam být žádný větší problém. Jinak neuděláme prakticky nic, pokud nebereme to, že pouštíme pouze vybrané obchody s dětskými oděvy a botami, což do značné míry není žádné podstatné rozvolňování. Pouze některým malým obchodům, kterých je relativně málo, to umožní prodej a v supermarketech se rozšíří sortiment. Chceme rodičům dát možnost dokoupit dětem vybavení do školy a oblečení,“ rozvedl myšlenku Havlíček.

V budoucnu se prý otevřou např. kadeřnictví, ale člen vlády zdůraznil, že Babišův kabinet nechce udělat stejnou chybu jako na počátku prosince 2020 a nechce to s rozvolňováním přehnat, aby se šíření viru opět nerozjelo na plné obrátky. Do kadeřnictví tak bude moct člověk vyrazit jen s negativním testem na koronavirus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…