Havlová si od manželství s Václavem neslibovala ani peníze, ani kariéru, uvádí Český rozhlas

19.11.2018 14:32

Olga Havlová se stala poslední první dámou Československa a později první dámou nové České republiky. Po boku Václava Havla to občas měla dost těžké. Český rozhlas přinesl o těchto těžkostech pár podrobností.

Havlová si od manželství s Václavem neslibovala ani peníze, ani kariéru, uvádí Český rozhlas
Foto: wikipedia
Popisek: Olga Havlová, bývalá první dáma.

Český rozhlas přinesl portrét někdejší první dámy Olgy Havlové. Posluchači se v něm mimo jiné dozvědí, že s Václavem Havlem spolu nacházeli cestu teprve postupně. Nebyla to láska na první pohled... Přece jen tam byl věkový rozdíl,“ prozradil historik Michal Stehlík. Od manželství s Havlem si prý nikdy nic neslibovala. Ani peníze, ani kariéru. „Pro mě jde o spojení dvou lidí, kteří si rozumějí,“ prozradila první dáma v roce 1993.

Za vlády komunistů to Havlovi neměli lehké. V 70. letech 20. století žili v izolaci a v jakémsi bezčasí. Manželka Václavu Havlovi vyčítala, že on se občas snaží s komunisty diskutovat, zatímco ona je vnímala jen jako protivníky, s nimiž nelze mluvit. Stejně tak Havlovi vyčítala jeho milenky. Jednou byl do vězení odveden přímo od své milenky Anny Kohoutové. Jeho další milenkou byla Jitka Vodňanská. Havel podle Stehlíka v určité době žije v milostném trojúhelníku a místy dokonce v milostném čtyřúhelníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…