Havlovo srdce z Hradu je v exekuci

31.12.2011 7:35

Neonové srdce, které svítilo and Hradem několik měsíců před odchodem bývalého prezidenta Václava Havla z funkce v únoru 2003, respektive jeho zobrazení a název se stalo součástí exekučního řízení.

Havlovo srdce z Hradu je v exekuci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert na počest Václava Havla v pražské Lucerně

Velké červené neonové srdce, které jsme mohli vidět na Hradě  na podzim roku 2002, se stalo součástí exekučního řízení. Uvádí tak alespoň podle novin Právo národní databáze Úřadu průmyslového vlastnictví. Také malé srdíčko spojoval často Václav Klaus se svým podpisem.

Firma, která vlastní ochranné známky, je v likvidaci

Žádost na celkem čtyři ochranné známky - dvě loga a dvě slovní známky Srdce na Hradě a Srdce nad Hradem byly podány firmou Welldan s.r.o. 17. října 2002 a zapsány 23.srpna 2003. Společnost ale v roce 2005 koupila firma Zapo Group, a.s. se základním kapitálem 40 milionů korun, která je od 3. března 2009 v likvidaci.

Výtvarník David o ničem neví

Registrace srdce jako ochranné známky zřejmě proběhla jako soukromá iniciativa, jelikož tvůrce symbolu, výtvarník Jiří David o ničem neví. "Nemám ho zaregistrované a pochybuji, že tak obecný symbollze vůbec registrovat," poznamenal pro Právo.

Neonové srdce, ketré bylo připevněno na jedné z věží kostela sv. Jiljí, svítilo nad Hradem několik měsíců před odchodem Havla z funkce prezidenta v únoru 2003.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…