Heger by si dovedl představit Pospíšila u nich ve straně

04.02.2014 17:56

Místopředseda TOP 09 Leoš Heger má s bývalým členem ODS Jiřím Pospíšilem dobré zkušenosti. Seděl vedle něj ve vládě. A tak si nyní dovede představit, kdyby oblíbený politik opravdu vstoupil do TOP 09. Pospíšil již sedí ve sněmovně mimo ODS.

Heger by si dovedl představit Pospíšila u nich ve straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger

TOP 09 je podle bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera připravena se Pospíšila ujmout v tom smyslu, že mu bude dělat zázemí. „Dneska, myslím, už seděl vedle našeho poslance,“ řekl Heger ve Dvaceti minutách Radiožurnálu s tím, že neví, jestli se bude kvůli němu ve sněmovně měnit zasedací pořádek.

Heger vidí Pospíšila jako velmi populárního politika, a tak si uvědomuje, že by byla škoda, kdyby se člověk jako on z opozice vytratil. „Dovedu si představit, že by vstoupil do strany,“ řekl Heger a přiznal se, že projevil určité sympatie i k tomu, kdyby Pospíšil kandidoval do europarlamentu právě za topku.

V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu se dále Heger zmínil o odpolitizování VZP. O to se usiluje už delší dobu. Sám Heger přiznal, že mu vadí, když ve správní radě sedí politici. Přesto do ní bude kandidovat. Důvod je jednoduchý: „Když zákon není změněný, místo bude stejně obsazeno.“ Navíc, když tam bude sedět on, bude mít k dispozici více informací o chodu pojišťovny. „Beru to jako zdroj poučení,“ dodal.

Rovněž se zmínil o koaličním návrhu zrušit nemocniční poplatky za pobyt v nemocnici. Zkritizoval, že vláda bude muset hledat peníze jinde. „Státní rozpočet bude jenom přelévat peníze z jiné kapsy,“ dodal s tím, že jako opozice mají mimo jiné problém politický. Lidé by se měli o své zdraví starat sami a nespoléhat na stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…