Hegerovu muži hořely zakázky za stamiliony. Teď dostal místo ve VZP

30.07.2014 19:08

Petr Nosek nastoupil do Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Jeden z hlavních spolupracovníků bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera měl dříve na starosti Státní ústav pro kontrolu léčiv, kde se mluvilo o problémech se stamilionovými zakázkami.

Hegerovu muži hořely zakázky za stamiliony. Teď dostal místo ve VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

„Pan Petr Nosek nastoupil na pozici vedoucího oddělení správy registru a peněžních operací regionální pobočky Praha,“ uvedl pro server Aktuálně.cz mluvčí VZP Oldřich Tichý s tím, že zde pracuje od července.

Dříve byl Nosek náměstkem ministra zdravotnictví Leoše Hegera a ekonomickým náměstkem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Ve VZP chtěl původně vyšší pozici, a to opět post ekonomického náměstka, ale neuspěl ve výběrovém řízení.

V únoru byl Nosek odvolán ze Státního ústavu pro kontrolu léčiv současným ministrem Svatoplukem Němečkem, kterému vadily stomilionové zakázky na elektronický recept – podle něj byly „pochybné“.

Na ministerstvu měl Nosek na starosti elektronizaci zdravotnictví, ale ta byla nakonec odložena, jelikož na ni nepřišly peníze z evropských fondů. „Jedním z hlavních důvodů byla vysoká rizikovost projektu," uvedl tehdy ředitel odboru evropských fondů Jan Bodnár. Plán byl prý „ušitý horkou jehlou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …