Hejtman Řihák dnes řekne, zda vyslyší výzvu k rezignaci

23.06.2014 6:28

Středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD) dnes oznámí, jak se postaví k výzvě spolustraníků, aby rezignoval. Komentář k celé věci chce říct na jednání krajského zastupitelstva. Podle krajských radních za ČSSD by měl odejít z funkce právě do dnešního jednání zastupitelstva, jinak mu hrozí odvolání. Řihák se k tomu dosud odmítal vyjádřit s odůvodněním, že nekomentuje vnitrostranické záležitosti.

Hejtman Řihák dnes řekne, zda vyslyší výzvu k rezignaci
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Členové rady za ČSSD vyzvali ve čtvrtek hejtmana k rezignaci na schůzce, na níž se řešilo další směřování krajského vedení. Šéf středočeské ČSSD a Řihákův náměstek Miloš Petera, o němž se nejčastěji mluví jako o možném Řihákově nástupci, potvrdil, že je připraven Řiháka nahradit, pokud od spolustraníků takovou nabídku dostane.

Další vývoj se bude odvíjet od středečního jednání krajského výkonného výboru ČSSD, který má kromě jiného schvalovat kandidátky do senátních voleb. Řihák chce v senátních volbách obhajovat mandát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…