Hejtman Zimola ironicky: Takové bezvěrce jako je Zeman nemůžeme v budoucím chalífátu potřebovat

10.12.2015 22:03

Miloš Zeman to schytává za své výroky na adresu Turecka po právu! Tuto větu pronesl někdo, kdo při prezidentovi stojí už roky, a nikdo by asi nic takového nečekal. Pokud by ovšem vyjádření bylo takto stručné. Jihočeský hejtman Jiří Zimola, dlouhodobě stojící za prezidentem Zemanem, se rozepsal na svém facebookovém profilu a předem avizoval, že půjde o politicky nekorektní příspěvky, za které bude „po zásluze potrestán“.

Hejtman Zimola ironicky: Takové bezvěrce jako je Zeman nemůžeme v budoucím chalífátu potřebovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jiří Zimola

Prezident Miloš Zeman se na jedné z diskusí s občany při návštěvě Ústeckého kraje slovně opřel do Turecka, které podle něho coby člen NATO občas působí jako spojenec Islámského státu. Zemana už začala kritizovat domácí i turecká média.

Příležitost k popíchnutí si nenechal ujít sociálnědemokratický hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, který je znám svým dlouhodobě kladným postojem k prezidentu republiky. Podle svých slov proto využil čas, že díky stavu nemocný leží v posteli, k několika „politicky nekorektním“ poznámkám. Jedna z nich se týkala právě Zemanova prohlášení k Turecku.

„Prezident Miloš Zeman to schytal za svůj výrok, kde kritizoval Turecko za spojenectví s islamisty. Po právu! V budoucím evropském chalífátu nemůžeme potřebovat takové bezvěrce!“ napsal ironicky Zimola.

Hejtman si ovšem podle svých slov uvědomuje, že za taková prohlášení bude kritizován. „Když tak poslouchám zprávy a čtu noviny, že bych se s vámi podělil o své politicky nekorektní postřehy na aktuální témata. Že to není dobrý nápad, vím, po zásluze budu potrestán, ale tak nějak si nemůžu pomoct,“ uvedl.

Ve stejném textu si také rýpl do využití naší armády, jejíž někteří příslušníci byli posláni do Maďarska, aby pomohli s migrační krizí. „Ministr obrany Stropnický navštívil české vojáky, kteří v Maďarsku a Slovinsku řeší migrační krizi. Na místě ale zjistil, že naši vojáci nehlídají hranici, ale vaří menáž pro ostatní druhy ve zbrani. Doporučuji českou armádu zásadně přezbrojit a místo bitevníků nakoupit vařečky a polní kuchyně. Ať je konečně naše armáda k něčemu!“ poznamenal hejtman.

Co přesně na Facebooku hejtman Jiří Zimola napsal:

Chytil jsem nějaký moribundus, jak pravil doktor ve známé české pohádce, a tak ležím v posteli s čajem s citrónem a začínám mít roupy. Říkám si, když tak poslouchám zprávy a čtu noviny, že bych se s vámi podělil o své politicky nekorektní postřehy na aktuální témata. Že to není dobrý nápad, vím, po zásluze budu potrestán, ale tak nějak si nemůžu pomoct…

Co týden dal a co vzal

Evropští lidovci ocení Karla Schwarzenberga Medailí Roberta Schumanna. Ta se uděluje osobnostem, které se zasloužily o mír, budování Evropy a lidské hodnoty. Na hruď mu jí prý osobně připevní nějaký Hashim Thaçi, kdesi z Kosova.

Miloslav Ransdorf je popleta a černá ovce své strany. Ta se za něj ale postavila. Prý i proto, že nebyl oficiálně obviněn, za což může děkovat odlišnostem v českém a švýcarském právu. Nebyla by to vhodná inspirace pro ministra spravedlnosti, jak zabránit tendenčním obviněním alibistických státních zástupců ve spojení se soudci „ubytovateli“? Možná by to bylo lepší než blbnutí u Krause na červené pohovce.

Důchodci dostanou od února přidáno. Večer čekám v televizi opakování nedávné reportáže, v níž se nějaká mladá redaktorka vybraných důchodců ptala, co s tím udělají. A kde dva ze tří, úplnou náhodou, řekli, že to dají mladým, protože oni už nic nepotřebují. Sláva vyváženému zpravodajství.

Prezident M. Zeman to schytal za svůj výrok, kde kritizoval Turecko za spojenectví s islamisty. Po právu! V budoucím evropském chalífátu nemůžeme potřebovat takové bezvěrce!

Ministr obrany Stropnický navštívil české vojáky, kteří v Maďarsku a Slovinsku řeší migrační krizi. Na místě ale zjistil, že naši vojáci nehlídají hranici, ale vaří menáž pro ostatní druhy ve zbrani. Doporučuji českou armádu zásadně přezbrojit a místo bitevníků nakoupit vařečky a polní kuchyně. Ať je konečně naše armáda k něčemu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…