Hejtman Zimola si dupl. Rudý radní nejspíš rezignuje

23.02.2013 6:28

Uvolněný radní Jihočeského kraje pro rozvoj venkova a zemědělství Václav Kučera (KSČM), jenž byl před rokem 1989 evidován jako rezident Státní bezpečnosti (StB), rezignuje na svůj post příští týden. Právu to potvrdil dobře informovaný zdroj.

Hejtman Zimola si dupl. Rudý radní nejspíš rezignuje
Foto: nemcb.cz
Popisek: Poslanec Petr Braný

Jihočeský šéf ČSSD a hejtman Jiří Zimola sice takovou informaci nemůže potvrdit, věří však, že jejich koaliční partner si vzal výzvu k srdci a má zájem na zdárném fungování levicové koalice v kraji.

Na podpoře Kučery ze strany krajského vedení KSČM i zastupitelů se ale nic nemění, konstatoval předseda krajského výboru KSČM, poslanec Petr Braný. Klíčové pro ně bude stanovisko samotného Václava Kučery. „Ve hře zůstává několik variant samozřejmě i ta, že na svůj post rezignuje ale i ta, že koalice může skončit. V tuto chvíli nechci nic přejímat,“ cituje Právo poslance Braného.

Kučera před rokem 1989 pracoval jako velitel Pohraniční stráže v Horní Stropnici na Českobudějovicku. Z Kučery se stal s postupem času rezident, což je osoba, k níž chovala kontrarozvědka vysokou důvěru. Jako rezident vedl, vytěžoval a školil další tajné spolupracovníky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …