Hejtman a představitelé Tuchoměřic jednali, kudy vést napojení obchvatu Kralup k rychlostní silnici R7

08.06.2015 15:28

Kudy vést napojení silničního obchvatu Kralup nad Vltavou na rychlostní silnici R7, aby co nejméně omezilo obyvatele obcí na trase? O tom jednal v pátek 5. června 2015 na radnici v Tuchoměřicích hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) s vedením obce a s představiteli sdružení Zdravé Tuchoměřice.

Hejtman a představitelé Tuchoměřic jednali, kudy vést napojení obchvatu Kralup k rychlostní silnici R7
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Ing. Miloš Petera, ČSSD

„Obchvat Kralup nad Vltavou je pro Středočeský kraj jednou z hlavních priorit v oblasti dopravy. S vedením obce Tuchoměřice a s představiteli sdružení Zdravé Tuchoměřice jsme se shodli, že zároveň s touto stavbou musíme vyřešit i napojení obchvatu na rychlostní silnici R7. Zdůraznil jsem, že toto napojení v žádném případě nenahradí plánovanou stavbu severní části Silničního okruhu kolem Prahy. Ale do té doby, než bude okruh dokončen, musí tato silnice vyřešit složitou dopravní situaci na území na sever od Prahy,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Vedení obce Tuchoměřice a místní občané sdružení v organizaci Zdravé Tuchoměřice nesouhlasí s výstavbou nové komunikace, která by vedla po severním okraji obce. Kvůli tomu Tuchoměřičtí napadli u správního soudu plánovanou trasu komunikace, zakreslenou v zásadách územního rozvoje (ZUR) Středočeského kraje.

„Dohodli jsme se, že novou trasu není nutné stavět. Stačí upravit nynější napojení na rychlostní silnici R7 a současně i zvýšit kapacitu stávající silnice tak, aby po dokončení obchvatu Kralup vyhovovala novým dopravním podmínkám. S tímto řešením Tuchoměřičtí souhlasí. V případě, že s navrhovaným řešením bude souhlasit i ministerstvo dopravy, jsou představitelé obce i občanského sdružení připraveni stáhnou žalobu u správního soudu,“ informoval o výsledku jednání v Tuchoměřicích hejtman Miloš Petera.

Podle středočeského hejtmana je nyní nutné zajistit na stavbu obchvatu Kralup a s tím spojeného zvýšení kapacity napojení na R7 potřebné peníze. Financování stavby by mělo probíhat prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury. Přípravou stavby včetně zajištění potřebné projektové dokumentace je pověřen Středočeský kraj. Pokud vše půjde hladce, mohl by být obchvat Kralup a napojení na R7 dokončeno v roce 2021. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…