Hejtman vyrazil za veřejné peníze do Karibiku. Hledal tam prý pro lidi práci

23.11.2014 7:47

Karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD) vyrazil na Kubu, a to za krajské peníze. Nechtěl prý řešit politiku, ale práci pro lidi. Server Lidovky.cz přináší informací o tom, že jeho cesta do Karibiku vyšla na 170 tisíc a byla hrazena z krajských prostředků.

Hejtman vyrazil za veřejné peníze do Karibiku. Hledal tam prý pro lidi práci
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

„Jeli jsme tam hlavně podpořit naše regionální firmy. Neřeším politiku, to ať dělají na úrovni státu. Lidi u nás potřebují práci,“ hájí Novotný cestu do ostrovního státu ovládaného komunisty. Ti ostatně vládnou i v dnešní koalici na krajské úrovni po boku ČSSD. Opoziční zastupitel Jiří Kotek (Alternativa) si klade otázku, jak může velmi chudá Kuba ekonomicky pomoct relativně chudému kraji v Česku.

Zahraniční cesta trvala týden a podle Knotka to byla zcela marná akce. Pokud už někdo na Kubě podnikatelsky působí či chce působit, poradil by si zřejmě i bez krajských politiků. Spolu s Novotným karibský ostrov navštívili krajský náměstek pro sociální věci a zdravotnictví Miloslav Čermák (ČSSD) a ředitel Krajského úřadu Karlovarského kraje Roman Rokůsek.

Novotný přidává ještě jedno vysvětlení: Hlavním cílem cesty byl mezinárodní veletrh FIHAV 2014, který představuje jednu z možností k navazování obchodních kontaktů. O tom svědčí, že se ho zúčastnili i Němci, Španělé či Italové. Krajská mluvčí Jana Pavlíková k tomu dodává, že nepsané zvyklosti na Kubě předpokládají u podnikatelských misí i doprovod z patřičných institucí daného státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…