Hejtmani budou jednat o evropských fondech a státním rozpočtu

27.06.2014 6:18

Rada Asociace krajů dnes bude v Hradci Králové jednat o přípravě čerpání evropských fondů a státním rozpočtu na příští rok. Hejtmani a pražský primátor se zřejmě budou zabývat návrhy, na kterých se ve čtvrtek předběžné dohodli předseda Asociace krajů Michal Hašek (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Hejtmani budou jednat o evropských fondech a státním rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se sešel s hejtmany. Ti mu přinesli regionální potraviny

Podle prozatímní dohody stát v návrhu rozpočtu na příští rok dorovná krajům peníze na sociální služby na 7,2 miliardy korun a na krajské projekty financované z fondů Evropské unie přidá pět až deset procent. Podíl krajů na výnosech z daní by se měl do stavu před rokem 2011, kdy byl snížen, vrátit od počátku roku 2016.

Hašek s Babišem také dohodli, že kraje budou nadále dostávat od státu dotaci na železniční dopravu podle memoranda, které s nimi na konci roku 2009 uzavřela úřednická vláda Jana Fischera. Vzniknout by měla skupina složená ze zástupců vlády, krajů a obcí k revizi příspěvku na výkon státní správy. Kraje podle Haška požadují úhradu odpovídající skutečně odvedené práci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…