Hejtmani dnes budou v Karlových Varech jednat o migraci i rozpočtu

18.09.2015 6:46

Rada asociace krajů České republiky má na dnešním jednání v Karlových Varech na programu státní rozpočet na rok 2016, financování školství a sportu i otázky související s migrací. ČTK to řekl předseda asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Hejtmani dnes budou v Karlových Varech jednat o migraci i rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hejtmani se sešli už ve čtvrtek večer při neformálním jednání. "Týkalo se financování regionálního školství a sportu, které je přípravou na budoucí dohodu v těchto otázkách s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou," uvedl Hašek.

Dnes mají hejtmani na programu více témat. "Sejdeme se se zástupci ministerstva vnitra k diskusi o současné migrační vlně a spolupráci vlády a krajů na jejím řešení. Hlavním bodem dnes bude setkání s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou. Diskutovat budeme o sociálních službách a financování sociální infrastruktury v regionech," řekl Hašek.

Hejtmani se budou v Karlových Varech zabývat také dosavadní přípravou státního rozpočtu na rok 2016 i připravovaným zvýšením odměn ve veřejném sektoru a jeho dopady na rozpočty krajů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…