Hejtmani mají řešit, kde vzít peníze na zvyšování mezd

17.03.2017 6:17

Hejtmani dnes mají řešit, kde vzít peníze na zvyšování mezd, které slíbila vláda. Týká se to nejen řidičů linkových autobusů, ale i pracovníků v kultuře, školství a sociální oblasti. Hejtmani na radě Asociace krajů mají také uzavřít spolupráci s hasiči a záchranáři o zapojení hasičů do předlékařské první pomoci.

Hejtmani mají řešit, kde vzít peníze na zvyšování mezd
Foto: archiv Jany Vildumetzové
Popisek: Jana Vildumetzová

Předsedkyně asociace a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO) už ve středu poukázala na to, že vláda svým nařízením loni stanovila zvýšení mezd řidičům, ale peníze na to krajům nedala. Vedení dopravních odborů kvůli tomu vyzvalo ke stávce.

Podobná je situace s platy zaměstnanců v kultuře, které chce vláda od července zvýšit o devět procent, a o pět procent v případě sociálních pracovníků. V letošním státním rozpočtu na to vláda potřebuje 1,08 miliardy korun, kraje a obce by podle návrhu ministerstva financí musely vyšetřit 764 milionů korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…