Helena Langšádlová varuje: Teď už proti zlu nestačí jen armáda a zástupy policistů

16.06.2017 20:39

Podle poslankyně Heleny Langšádlové (TOP 09) se svět v okolí Evropy značně proměnil. Bezpečnost nám, podle jejího názoru, nezajistí jen dobře vyzbrojená armáda a zástupy policistů. V rozhovoru pro server Bleskově.cz uvedla, že hrozby můžeme minimalizovat mimo jiné kritickým myšlením.

Helena Langšádlová varuje: Teď už proti zlu nestačí jen armáda a zástupy policistů
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová

„Rizika musíme vnímat v širších souvislostech,“ uvedla Langšádlová. Podle jejích slov nesmíme například zavírat oči před agresivní politikou Ruska ani například nad blízkovýchodním vývojem. Důležitá je také situace v Africe.

Podle jejího názoru lze hrozby terorismu a související radikalizaci eliminovat i investicemi do vzdělání. Dodala, že k zásadním úkolům patří zastavení živelné migrace a plná kontrola nad vnější schengenskou hranicí. 

Původní text ZDE.

Míní ale, že úspěšní nebudeme do té doby, dokud nebudou v zemích v okolí Evropy přijatelné podmínky pro život včetně dostatku vody. Měli bychom si položit otázku: Nepřispíváme sami naší evropskou hospodářskou politikou například v zemědělství k zoufalé chudobě na africkém kontinentu? Právě tato chudoba je jednou z příčin masivní migrace, uvedla místopředsedkyně topky.

Díky tomu, že Evropská unie je nejbohatší částí světa, jak si Langšádlová myslí, máme všechny předpoklady obstát před novými bezpečnostními hrozbami, a to i díky spolupráci s NATO. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…