Herec Činoherního divadla napadl šéfa správní rady

04.03.2014 6:08

Jeden z herců Činoherního divadla města Ústí nad Labem napadl po jednání zastupitelů předsedu správní rady Jana Eichlera, zasahovat museli strážníci. ČTK to potvrdil zástupce ředitele Městské policie Jan Novotný. Incident se odehrál v budově magistrátu bezprostředně po jednání zastupitelů, kteří rozhodli, že založí nové divadlo. Současné, které funguje jako obecně prospěšná společnost, míří k zániku.

Herec Činoherního divadla napadl šéfa správní rady
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Eichlera podle Novotného napadl herec Jiří Maryško. Předsedu správní rady divadla udeřil. „Strážníci ho zpacifikovali a jedou s ním do teplické nemocnice na ošetření. To je v případě použití donucovacích prostředků běžné, aby lékaři vyloučili zranění," vysvětlil ČTK Novotný. Jestli strážníci případ předají Policii ČR, nebo ho budou řešit jako přestupek, Novotný zatím neví.

Kromě Činoherního divadla působí Jiří Maryško v divadle Demago. Eichler na jednání zastupitelstva řekl, že Maryško platí nájemné v budově divadla  15 korun měsíčně. Kvůli smlouvě s jeho divadlem Demago město Činohernímu divadlu navíc vypoví nájemní smlouvu. Tu uzavřelo bývalé vedení divadla v roce 2009 na dobu neurčitou. Demago za pronájem platilo polovinu vybraného vstupného ze svých představení. „Bylo to v podstatě o tom, že 50 procent dostává divadlo a 50 procent divadlo Demago a spočítejte si náklady na jednu akci. To nebylo výhodné," doplnil Eichler.

Činoherní divadlo města Ústí nad Labem v současné podobě končí. Zastupitelé dnes schválili vznik nové příspěvkové organizace Činoherní studio města Ústí nad Labem. Stávající divadlo míří k likvidaci. Nemá z čeho zaplatit únorové výplaty, město mu navíc vypoví kvůli závažným chybám nájemní smlouvu. Nová příspěvková organizace dostane od města letos osm milionů korun. Ve správě bude mít budovu divadla, zároveň má vyjednat přechod zaměstnanců divadla a jejich divadelních představení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…