Herec Hrušínský se vysmál české povaze

16.08.2017 8:02

„Vážně chcete, aby sousedovi ta koza chcípla? Říká se, co je české, to je hezké. Zřejmě bychom se shodli na tom, že by to bylo hezké, kdyby to byla pravda,“ zahájil herec Jan Hrušínský svou glosu pro Český rozhlas Dvojka, která je nyní hojně sdílena na sociálních sítích.

Herec Hrušínský se vysmál české povaze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Úvodem své glosy pak promluvil o české povaze. „Je přece tak hezké, jací jsme usměvaví, slušní a ohleduplní lidé. Máme se rádi, jsme stálí ve svých názorech a naše slovo je pevnější než ta nejtvrdší skála. Je krásné, jak si my Češi vzájemně fandíme, přejeme jeden druhému úspěch a těm pracovitějším a vzdělanějším i jejich zasloužené bohatství,“ zmínil Hrušínský.

A pokračoval s tím, že máme obrovský přehled a všemu rozumíme. „Víme naprosto přesně, kde druzí dělají chybu. Jednou z našich nejhezčích vlastností je to, že nevíme, co je závist,“ dodal oblíbený herec.

Glosu najdete ZDE

„Však nám také celý svět závidí a všichni by chtěli být takoví, jako jsme my. Těžko se nám ale kdy vyrovnají, protože většinou jsou ti cizáci takoví divní brouci. Nikdo nerozumí té jejich hatmatilce, chovají se, jako by byli všude doma. A vůbec žijí tak nějak podezřele. U nás žijeme přehledně a krásně,“ zmínil.

„Jenom třeba pan Vopička, co má vilu v naší ulici, nás tak trochu provokuje. Ono mu nestačí jedno auto, tak si pořídil dvě. Ten dům má novou fasádu a takovou červenou střechu, co nám dost pije krev. A aby toho nebylo málo, tak on si ten hajzl dává do oken truhlíky s květinami,“ rozčílil se Hrušínský. „Ale paní Žemličková říkala, že už napsala na obecní úřad a oni si to s ním spraví. Tak mě napadá, jestli trochu nepřeháním. Vždyť už Jerome Klapka Jerome říkal, že lidé nechtějí mít to, co mají, chtějí to, co mají druzí. A to prosím pěkně říkal o těch cizácích tam někde v Anglii,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…