Herec Jan Hrušínský poslal víkendový vzkaz „bolševikům, náckům a estébákům, co se tu roztahují“. Použil v něm filmovou hlášku svého otce

05.08.2018 9:30

Herec a divadelník Jan Hrušínský je dlouhodobým kritikem prezidenta Miloše Zemana, s čímž si dává do souvislotí odchod společnosti Mountfield ze spolupráce s jeho Divadlem na Jezerce. Svobodu si ale podle svých slov chce ponechat i za cenu ukončení činnosti divadla. V návaznosti na to si na sociální sítí postěžoval na komentáře, kde mu lidé píší, že se za názory, které prezentuje, musí jeho táta obracet v hrobě. „Bolševici, náckové a estébáci, co vás je najednou zase všude plno,“ napsal ve svém favebookovém příspěvku Hrušínský.

Herec Jan Hrušínský poslal víkendový vzkaz „bolševikům, náckům a estébákům, co se tu roztahují“. Použil v něm filmovou hlášku svého otce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Podle Hrušínského se dnes lidé začínají bát. „Začínají být opatrní, aby se nedostali do problémů s těmi, kdo o nich mohou rozhodovat,“ řekl s tím, že sovoboda je v tom případě ohrožena. Spolupráce se společností Mountfiled byla podle něj oboustranně výhodná. Jiný důvod pro ukončení, než je jeho kritika na adresu současné hlavy státu, prý neshedal.

Principál Divadla Na Jezerce ale věří, že ledacos by mohly změnit další volby. V současné době vidí prý ve Sněmovně dvě extrémistická hnutí, zmínil také trestně stíhaného premiéra vedeného v seznamech agentů StB. „A to moc důvodů k optimismu nedává,“ sdělil. 

Za jeho postoje však sklízí u lidí jak slova obdivu, tak ostrou kritiku. A právě těm, kteří ho za jeho názory odsoudili, vzkázal na sociální sítí pár slov. „Heleďte, bolševici, náckové a estébáci, co vás je najednou zase všude plno a píšete mi do komentářů, že by mě můj táta měl zmlátit a že se obrací v hrobě - pamatujete, jak ve filmu Slavnosti sněženek říkal: Tady by se žilo tak krásně! Jen kdyby tu nebyly ty strašný vosy! Pamatujete? A víte, bolševici a estébáci, koho myslel těmi vosami? Vás,“ napsal Hrušínský a následně dotyčným poradil, ať už se proberou a zkusí se chovat jako normální lidí. „Držím vám palce, abyste to dokázali,“ dodal.

Pod jeho příspěvkem se bezprostředně poté strhla bouřlivá diskuse. Někteří hercovu aktivitu nezkousli. „Jestli si myslíš, že je rozumné nadávat prezidentovi, a ne jen nadávat, ale přát panu prezidentovi smrt, takhle by se váš otec nechoval, to byl pan herec,“ rozlítil se ve své reakci jeden z facebookových uživatelů. A další v kritice pokračoval. „Pane Hrušínský, váš táta byl kapacita - pan Herec. Jenom mě mrzí, že mu néšaháte ani po kotníky,“ dodal.

„Váš táta nejste Vy. Škrabat se takto zoufale levou rukou na pravém uchu a vydávat větu ze scénáře za vlastní myšlenku a ještě ji takto vysvětlovat... No, je horko, sponzoři investují jinde, chápu, ale přece jen,“ zazněla vyčítává slova v dalším komentáři. Ta ale střídala i slova podpory, kdy naopak hercovi někteří diskutující fandili a radili, ať se rozhodně nenechá odradit. „Nenechte se otrávit, pane Hrušínský! Extrémisti jsou vždycky slyšet nejvíce. Na chvíli se vosy tvářily, že jsou vcely a motýli. Teď už zas křičí z plných plic,“ uvedl další pisatel s tím, že si herce važí stejně jako jeho otce především pro pevné zásady a smysl pro čest, spravedlnost a charakter.

Jan Hrušínský má na „estébáky“ pifku už delší čas, dokonce do té míry, že jim tyká. Třeba Zdeňku Zbořilovi po jeho textu na ParlamentníchListechcz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…