Herec Jan Kačer: Prezidenta máme uznávat, jeho urážky se mě dotýkají. Nechci žít ve státě, kde se označujeme za starce a dementy

20.07.2018 8:38

Herec a režisér Jan Kačer se zlobí na novináře kvůli tomu, jak píší o prezidentovi Miloši Zemanovi. Umělec dal nejednou najevo, že by se novináři měli o hlavě státu vyjadřovat jinak. Uctivěji. Svůj názor znovu zopakoval na vlnách Českého rozhlasu v rozhovoru s Barborou Tachecí.

Herec Jan Kačer: Prezidenta máme uznávat, jeho urážky se mě dotýkají. Nechci žít ve státě, kde se označujeme za starce a dementy
Foto: Petr Novák, Wikipedie
Popisek: Herec a režisér Jan Kačer

Jan Kačer má prý k Miloši Zemanovi řadu výhrad, ale to prý nic nemění na tom, že by novináři měli o prezidentovi mluvit uctivěji. „Já jsem asi kluk z vesnice. Myslím si, že když je někdo prezidentem, který se jím stal dokonce volbou, že nějakým způsobem je i v mém zájmu, abych ho respektoval,“ poznamenal režisér.

Říkat o prezidentovi, že je vůl, jak se jednou Kačer dočetl v Lidových novinách, mu přijde nepřiměřené. Dotýká se ho to osobně jako občana, který uznává prezidenta své země. „Já mám k němu spoustu výhrad, ale zároveň vím, že je to velice schopnej a inteligentní člověk,“ pravil Kačer. „Já nechci žít ve státě, kde se lidi označujou za kretény, za dementy a za starce,“ zlobil se dál.

To, že Zeman na novináře pravidelně útočí, neznamená podle Kačera nic jiného, než že se prezident brání a oplácí médiím stejnou mincí. Víc se k tomu nechěl vyjadřovat.

Na Zemanovi ocenil i to, že se v politice udržel velmi dlouho, zná většinu českých politiků osobně tak dobře jako málokterý občan a s touto svou znalostí na politické scéně vystupuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…