Herec Jan Tříska: Klobouk dolů před Merkelovou. Mezi stem lidí se vždycky najde někdo, kdo je vůl

08.02.2016 11:22

Herec Jan Tříska žije v Los Angeles, dění kolem uprchlíků ale bedlivě sleduje. Zpoza velké louže oceňuje zejména přístup německé kancléřky Angely Merkelové. Nediví se, že ji časopis Time vybral za osobnost roku. To, že je z mnoha stran kritizovaná a doma jí klesají preference, Tříska přisuzuje skutečnosti, že běžné obyvatelstvo nemá rádo jinakost. „Mezi sto lidmi se vždycky najde někdo, kdo je vůl,“ upozorňuje herec.

Herec Jan Tříska: Klobouk dolů před Merkelovou. Mezi stem lidí se vždycky najde někdo, kdo je vůl
Foto: Reprofoto Budvar
Popisek: Jan Tříska v reklamě na Budějovický Budvar

„Jsem také uprchlík. Moje žena je také uprchlík a moje dvě dcery jsou také uprchlíci. Žijeme v zemi, kde je každý druhý uprchlík, a když není uprchlík, tak jeho tatínek je uprchlík, a když ne jeho tatínek, tak jeho dědeček, neboť žijí v zemi uprchlíků,“ uvedl Tříska v rozhovoru pro časopis Týden.

Dění v Evropě prý herec sleduje se zájmem. A vůbec se nediví, že se německá kancléřka Angela Merkelová stala osobností roku, politikem roku na titulu časopisu Time. „Klobouk dolů před ní,“ poklonil se Tříska německé političce. „Jako velkej frajer“ se dle jeho názoru zachoval i kanadský premiér Justin Trudeau. „Holt někteří politici se zachovali líp a někteří hůř,“ konstatuje.

Skutečnost, že Merkelové poklesly doma preference o čtvrtinu, Tříska přisuzuje tomu, že běžné obyvatelstvo nemá rádo jinakost, jiné lidi, než jsou oni sami. A ani historie je to prý nenaučila. „Odcházel jsem v roce 1977, protože politické a občanské klima bylo strašlivé. Byli jsme čtyři. Kdyby se k nám přidalo dalších devadesát šest uprchlíků, tak mezi námi – sto uprchlíky – by se samozřejmě statisticky našlo tolik a tolik zlodějů, lhářů, podvodníků… A o to jde, to je to, co se teď uprchlíkům vyčítá. Že jsou mezi nimi podvodníci, lháři… Samozřejmě!!! Mezi sto lidmi se totiž vždycky najde někdo, kdo je vůl,“ rozhorlil se herec.

Na závěr debaty o uprchlících Tříska zdůraznil, že je tady jako potulný komediant za několikadenní prací. „Nejsem tady, proboha, jako kritik společnosti, natožpak zdejší politiky, kterou nesleduji a ani sledovat neumím. Já tady nežiju, žijete tu vy,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…