Herec Ondřej Vetchý: Tuhle zemi zničili komunisti

06.08.2012 21:13

Významný český herec Ondřej Vetchý byl hostem pořadu Před půlnocí na České televizi. Uvedl, že ho mrzí, jak upadá česká společnost a zamyslel se také nad tím, kdo by měl být budoucím prezidentem.

Herec Ondřej Vetchý: Tuhle zemi zničili komunisti
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

„Nejvíc tuhle zemi zničila normalizace. Rozleptala, zničila a vyvrátila hodnoty, na kterých byla takhle středoevropská země postavená,“ myslí si Vetchý. Považuje za špatné, že politici dávají do své profese tak málo za tolik peněz. „Máme mandát na to, abychom po nich chtěli, aby se snažili dělat svoji profesi co nejlépe,“ říká.

Příkladem toho je zadržený poslanec David Rath. „Rath je nesmírně chytrý a pracovitý a tahle země z toho nic nemá,“ podivuje se Vetchý. Nechápe, že někdo nejde do politiky proto, aby pomáhal své zemi. Sám Vetchý se v politice angažuje. „Teď pracuji na zákonu na ochranu osobnosti,“ uvedl.

Díky jeho zákonu by byl každý odpovědný za to, co napíše. Už se nebude moci lhát. „To skutečně bude něco, co tuto společnost může přiblížit k tomu, k čemu si všichni přejeme dojít,“ řekl herec.

„Na prezidentské posty se hlásí mnoho lidí, kteří jsou až příliš navázáni na ekonomiku. Prezidentem by měl být člověk, který v sobě nese existenciální, filozofický nebo etický rozměr,“ myslí si Vetchý. Mohl by to podle něj být třeba Karel Schwarzenberg, ale musel by být mladší.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…