Herec Vetchý promluvil k české politice

01.01.2017 12:12

Herec Ondřej Vetchý by chtěl, aby lidé ve státním sektoru sebou sakra mrskli. Řekl to alespoň v rozhovoru na Českém rozhlasu. Zároveň posluchače vyzval, aby si zachovali humor, který je tak nezbytný.

Herec Vetchý promluvil k české politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Vetchý

Do politiky však populární český herec vstoupit nechce. „Musel bych respektovat hlasování většiny. To je demokracie politická. Já jsem demokrat občan a jako občan mám největší páru,“ řekl. Kdyby podle svých slov vstoupil do politiky, musel by se se spoustou věcí, postojů a názorů rozloučit. 

  • Původní text ZDE

Politika jej dle jeho slov nebaví, ale trápí. „Nefunguje,“ myslí si. „Já se zcela po právu domáhám toho, aby – tak jako já ve své práci na jevišti chcípám proto, aby lidé byli spokojení, protože zaplatí 500 korun za vstupenku´– pracovali i oni, chci to stejné po politicích. Chci to po policistech. Chci po všech lidech, kteří pracují ve státním sektoru, aby sebou sakra mrskli stejně jako já,“ řekl doslova Vetchý.

Zároveň se domnívá, že herectví je cestou a prostředkem k tomu, že když někomu zavolá kvůli nějaké věci, kterou chce spoluovlivnit, tak s ním bude mluvit. „Kdybych byl no name, tak se mnou mluvit nebude. V tomto shledávám největší význam své profese pro mě a potažmo pro tuhle zem. A jsem šťastnej, když mně lidé dávají zpětnou vazbu, že jim má práce dělá nějakým způsobem život lepší,“ uzavřel se slovy, že kultura a sport jsou tu proto, aby svět a lidi spojovaly. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…