Herec dal facku politikovi kvůli rušení divadla

04.03.2014 12:36

Včerejší bouřlivé jednání městského zastupitelstva v Ústí nad Labem vyústilo ve fyzické napadení jednoho z radních hercem Jiřím Maryškou z ústeckého Činoherního studia. Informovala o tom ústecká mutace serveru iDnes.cz.

Herec dal facku politikovi kvůli rušení divadla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Magistrát města Ústí nad Labem

"Když po skončení zasedání vyšli zastupitelé ze sálu, jeden z herců bezdůvodně napadl radního Jana Eichlera. Strážníci museli použít donucovací prostředky, aby násilníka zpacifikovali. Po následném ošetření ho předali státní policii s podezřením na trestné činy útoku na veřejného činitele a výtržnictví," řekl serveru ředitel ústecké městské policie Jan Novotný. Eichler podle něj zranění neutrpěl.

Eichler zastával funkci šéfa správní rady divadla. Herce Maryška podle serveru rozlítilo to, že na zastupitelstvu Eichler mimo jiné uvedl, že bývalý ředitel Jaroslav Achab Haidler a herec Jiří Maryško platili za ubytování v budově divadla nájemné jen 15 korun měsíčně. Následně začal Maryško z balkonu pro veřejnost křičet, že to je lež. Veřejnost totiž podle serveru průběhu projednávaného bodu do diskuse zastupitelů oficiálně vstupovat nesmí.

Naštvání herce zřejmě pramenilo i z toho, že ústečtí městští zastupitelé v pondělí v noci schválili vznik nové příspěvkové organizace Činoherní studio města Ústí nad Labem, stávající divadlo míří podle serveru k likvidaci. „Nemá z čeho zaplatit únorové výplaty, město mu navíc vypoví nájemní smlouvu,“ uvedl regionální web. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…