Herec vysvětlil, proč dal facku politikovi

05.03.2014 13:00

Jan Werich v pohádce František nebojsa z knihy Fimfárum píše, že pohádkovému hostinskému chyběly k návratu na správnou cestu tři výchovné facky. Herec ústeckého Činoherního studia Jiří Maryško zřejmě dospěl k podobnému názoru a uštědřil políček ústeckému radnímu Janu Eichlerovi. Ke svému činu prozrazuje podrobnosti.

Herec vysvětlil, proč dal facku politikovi
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

V rozhovoru pro server iDnes.cz Herec Jiří Maryško prohlašuje, že na jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem musel vyslechnout spoustu útoků, polopravd a překrucování faktů, aniž by se proti nim mohl bránit. Veřejnost totiž nemá právo zasahovat do debaty zastupitelů.

O peníze od města nestojí

„Když jednání skončilo a všichni vycházeli, oslovil jsem Eichlera, co to předváděl. On šel dál a jen utrousil, že už se nemusím předvádět, protože už tam nejsou kamery. Tak jsem ho obešel a dal mu pohlavek. Měla to být mlasknoucí facka, ale bohužel uhnul, tak z toho vyšel výchovný pohlavek. Nebylo účelem ublížit mu, ale dát mu lepáka, který mu zjevně při výchově chyběl,“ poznamenává herec.

Pokutu, kterou za to dostal, zaplatí sám a rád. Do budoucna věří, že lež nebude chráněna žádnou imunitou. Důrazně také odmítá, že by chtěl působit v novém Činoherním studiu, které bude příspěvkovou organizací města. Od takových lidí rozhodně nestojí o peníze.

Nakonec také vysvětluje, jak je to s malým bytem v divadle, za který platí 15 korun měsíčně nájem. Jde prý o pokoj o rozloze osm metrů čtverečních a po sečtení všech nákladů za něj spolu s hercem Jaroslavem Achabem Haidlerem platí osm set korun. K přespání přitom místnůstku využívá Maryško tak dvakrát do měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…