Herečka Boková: Anděl na horách? Budovatelská vymejvárna. Jak Severní Korea

17.11.2020 6:52

Herečka Jenovéfa Boková, dcera politického aktivisty Johna Boka, prozradila, že prožila trochu jiné dětství, než většina dětí. Prý jí dlouho trvalo, než se dostala k pohádce Pyšná princezna, kterou zná většina Čechů. Tatínek jí totiž od dětství tuto pohádku naštvaně přepínal. Co ho k tomu vedlo? Podívejte se sami.

Herečka Boková: Anděl na horách? Budovatelská vymejvárna. Jak Severní Korea
Foto: repro Facebook
Popisek: Herečka Jenovéfa Boková

Jenovéfa Boková, dcera aktivisty Johna Boka, nešetřila kritickými slovy na adresu „budovatelských filmů“ z 50. let 20. století, kdy na jedné straně komunisté ničili tuto zemi, ale na straně druhé kupříkladu ve filmu Anděl na horách ukazovali spokojený národ, jenž vesele budoval socialistickou republiku.

Anketa

Chcete, aby Pavel Novotný byl na kandidátce ODS pro volby do Poslanecké sněmovny?

14%
86%
hlasovalo: 13652 lidí

V rozhovoru pro Deník.cz prozradila, že Anděla na horách, Dovolenou s Andělem, Hudbu z Marsu vlastně nikdy neviděla, protože její táta už od jejího dětství nad filmy z 50. let soptil. A okamžitě je vypínal.

„Mám přehled až o filmech od šedesátých let. Tyhle, co jmenujete, jsem nikdy neviděla. Znám je jen podle názvů. Víte, proč jsem je asi nikdy neviděla? Problém byl v tom, že kdykoli něco takového v televizi běželo, táta ihned přepínal na jiný program. Navíc začal nadávat, co to dávají, takže nějaké budovatelské filmy u nás neměly šanci. Nemohla jsem s tím tedy přijít do kontaktu. Tedy samozřejmě kromě Pyšné princezny, k té jsem se nějak potají přece jen dostala, měla jsem ji vždycky ráda. Tyhle budovatelské vymejvárny mozků mám ovšem v podvědomí. Vím, o jakou šlo propagandu i to, že to tak bohužel ve spoustě států dodnes funguje, viz Severní Korea. Je šílené, co se ještě dnes může dít,“ kroutila hlavou.

Sama si zahrála ve filmové minisérii Herec s Janem Cinou v hlavní roli, kde hlavní hrdina řeší dilema, zda se komunistům aktivně postaví na odpor, nebo zda bude jen přežívat, nebo se bude dokonce na budování nového režimu podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…