Herečka Taťána Vilhelmová přiznává: Lidé ve velkých městech žijí ve společenské bublině

16.10.2017 17:50

Barbora Tachecí v Českém rozhlase zpovídala herečku Taťánu Vilhelmovou, která se na televizních obrazovkách a na plátnech kin objevuje již čtvrt století. Dámy se však spolu nebavily jen o životě českých hereček, ale také o české politice. A padala zajímavá slova.

Herečka Taťána Vilhelmová přiznává: Lidé ve velkých městech žijí ve společenské bublině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Taťána Vilhelmová prohlásila, že lidé z velkých měst žijí do značné míry v určité společenské bublině. Přichází na to vždy, když cestuje za rodiči do Aše na západě Čech. Zjišťuje totiž, že rodiče přemýšlejí o politice značně jinak než ona sama, a kdyby se o politice spolu bavili, dříve či později by došlo ke tvrdé hádce. Tak si ona i rodiče debaty o politice raději zakázali.

„Celá má rodina už je starší, mnohé tety a strejdové půjdou do důchodu nebo už v něm jsou. A celý život tvrdě pracovali ve fabrikách a nedaří se jim dobře, mají se velmi špatně a živoří,“ říká herečka Taťána Vilhelmová.

Prý se snaží své rodiče chápat. Jsou to lidé, kteří celý život poctivě pracovali, brzo vstávali do práce, platili daně a teď se nemají dobře. Podobný osud sdílejí rodiče slavné herečky s celou řadou dalších občanů a jim všem se těžko vysvětluje, že žijeme v nejlepším období v dějinách země. Že ekonomika roste, máme svobodu, že můžeme cestovat a tak podobně.

Vilhelmová prý se svými rodiči nesouhlasí, ale snaží se jim rozumět. Neví, jak by řešila jejich situaci. Není politička, a není tedy na ní, aby vymýšlela nějaké kroky, jak tuto situaci řešit, ale trápí ji to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…