Herman oprašuje Kaplického blob. Praha si jej prý zaslouží

27.02.2014 17:38

Lidovecký ministr kultury Daniel Herman podporuje výstavbu budovy národní knihovny podle návrhu architekta Jana Kaplického. Podle něho si Praha takovou moderní stavbu zaslouží, píše iDnes.cz.

Herman oprašuje Kaplického blob. Praha si jej prý zaslouží
Foto: Archiv PL
Popisek: Kaplického architektonický návrh Národní knihovny

„Myslím si, že to stojí za to. Praha si zaslouží, aby měla stavbu 21. století," řekl Herman. Projekt by se ale musel upravit a stál by jinde. Líbil by se mu Smíchov či Rohanský osrov. Původně měl Kaplického blob stát na Letné.

Vdova souhlasí

Svůj plán už projednal i s Kaplického vdovou. „Jsem rád, že paní Eliška jako nositelka veškerých práv může toto dát k dispozici a vím od ní, že je otevřenost k modifikacím. Pochopitelně to není možné úplně převzít, jak to bylo plánováno. Velmi pravděpodobně by to nebyla knihovna, ale víceúčelové kulturní zařízení. A nebude to Letná," uvedl.

O dalším postupu už má ministr jasno. „Pravděpodobně to, co se ode mě očekává, je podpora ze strany státu. Předpokládám, že první by byla modifikace ze strany architektů, abychom věděli, jaký prostor to bude obnášet, abychom se mohli bavit o umístění," dodal.

reklama

autor: lze

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…