Herman ukázal novinářům SMS z Hradu. A popsal svědky rozhovoru s prezidentem

23.10.2016 21:45

Strýc ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) Jiří Brady přiletěl do Česka. Na letišti při tiskové konferenci potvrdil, že mu Pražský hrad slíbil Řád T. G. Masaryka, a to při letošním předávání vyznamenání dne 28. října. Informaci přinesl server Seznam Zprávy.

Herman ukázal novinářům SMS z Hradu. A popsal svědky rozhovoru s prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Bylo nám oznámeno, že pan Brady dostane Řád T. G. Masaryka, že ta ceremonie je 28. října, a dostali jsme detaily, kolik lidí si na to může pozvat, kdy to začne, jak to bude všechno probíhat,“ řekla Tereza Bradyová s tím, že informaci získali od šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta dne 12. října. Více detailů se měli dozvědět 24. října. Forejt však v pátek ČTK uvedl, že o udělení vyznamenání nikoho neinformoval. 

Jak však v minulých dnech uvedl Herman a dnes to potvrdil, neboť na svého strýce čekal na letišti, vyznamenání Bradyho bylo přislíbeno za podmínek, že se ministr nesejde s dalajlámou. Herman však Jeho svatost přijal a oheň je na střeše. Herman mimo jiné dnes také ukázal SMS od šéfa protokolu Forejta, v níž je informován, že propůjčení státního vyznamenání se pro letošek odkládá. Zároveň řekl, že u jeho rozhovoru s hlavou státu dne 8. září na slovenské ambasádě, kde mu prezident Zeman měl podmínky udělení vyznamenání jeho strýci sdělit, byli dva členové vlády a jeden diplomat. 

Původní text ZDE.

Seznam Zprávy mimo jiné také zmínil to, že se na Pražském hradě scházejí omluvenky ze slavnostního ceremoniálu, a to mimo jiné právě i kvůli spekulacím kolem vyznamenání Bradyho. Šéf Starostů a nezávislých Petr Gazdík navíc svolal setkání na Staroměstské náměstí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…