Herman vysvětlil, jak mu víra v Boha pomáhá v politice

17.10.2017 13:11

Lidovecký ministr kultury Daniel Herman poskytl předvolební rozhovor křesťanskému magazínu Christnet. Prozradil v něm např., že se obrací s prosbou o radu k Bohu, když má učinit nějaká důležitá rozhodnutí. Důležitých rozhodnutí se v politice dělá hodně.

Herman vysvětlil, jak mu víra v Boha pomáhá v politice
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Daniel Herman si v rozhovoru pochvaluje, že se lidovcům ve vládě dařilo. Prý prosadili asi 82 procent svého programu, třeba úlevy pro rodiny. A ještě dokázali zvednout téma sociálního bydlení. K tomuto tématu se hlásí také koaliční ČSSD, ale ani jedna z vládnoucích stran nedokázala prosadit zákon o sociálním bydlení. Vedle toho se prý lidovci zasadili o nárůst investic do vědy a sám Herman se zasadil o zvýšení platů zaměstnanců v kultuře – o 35 procent. V příštím volebním období se prý lidovci chtějí i nadále věnovat podpoře rodiny.

Celý rozhovor naleznete zde.

KDU-ČSL podle Hermana ctí křesťanské a demokratické hodnoty a on sám se o totéž snažil i na ministerstvu. Ministerskou funkci ostatně chápal jako službu veřejnosti – v duchu křesťanských tradic. Duchovní prvek služby druhým by měl podle ministra prostupovat vším, co děláme. Když má udělat důležité rozhodnutí, žádá prý o radu Boha. I v tom se projevuje ministrovo napojení na duchovní sféru.  

„Je to samozřejmě otázka modlitby, komunikace se světem ducha, s Bohem, která probíhá v mnoha chvílích, i třeba při různých důležitých rozhodováních či rozhodovacích procesech, kde nemám možnost konzultace s nějakým člověkem, ale pouze se svým svědomím; a tam o tuto asistenci ducha žádám,“ prozradil Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…