Herman vysvětloval své hlasování o sankcích: Nebylo tam napsáno, že Rusko je agresor

03.09.2014 22:03

Lidovečtí členové vlády Pavel Bělobrádek a Daniel Herman byli jediní, kteří se při dnešním hlasování o nových sankcích proti Rusku zdrželi hlasování. „Ministrům za KDU-ČSL přišlo, že to usnesení je příliš vágní,“ vysvětlil v rozhovoru pro server iDnes.cz ministr kultury Herman.

Herman vysvětloval své hlasování o sankcích: Nebylo tam napsáno, že Rusko je agresor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Podle něj v usnesení chybělo především výraznější odsouzení kroků Ruska, které on sám navrhoval. „V jedné z evropských zemí dochází k agresi ze strany Ruska a k jednoznačnému porušování územní celistvosti a je třeba to jasně říct,“ zdůrazňuje ministr.

Podle něj s podobnými diskuzními příspěvky vystupovali i ministři za ČSSD a ANO. Diskuze prý za účasti diplomatů i zástupců bezpečnostních složek trvala asi tři hodiny. Byla prý neobyčejně poučná a v jejím duchu Herman chápe většinové stanovisko vlády. „Respektujeme většinové rozhodnutí, které padlo. Jen nám tam chybí to odsouzení ruské agrese,“ vysvětlil ministr.

Podle něj nikdo z vlády neprotestoval, když on a Bělobrádek označili Rusko za agresora. A to samo o sobě je dobrým signálem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…