Hezký dárek k Zemanovým sedmdesátinám. Popularita mu letí nahoru, na záda mu koukají úplně všichni

04.10.2014 9:53

Prezident Miloš Zeman se těší velké důvěře veřejnosti a podle posledního průzkumu STEM stále přibývá těch, které přesvědčil. Zatímco v únoru mu věřilo 51 procent lidí, v září to již bylo 64 procent.

Hezký dárek k Zemanovým sedmdesátinám. Popularita mu letí nahoru, na záda mu koukají úplně všichni
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Otrokovicích

Největší důvěře mezi hlavními politickými institucemi v Česku se těší prezident Miloš Zeman, za poslední půlrok jeho důvěryhodnost výrazně stoupla. Zatímco v únoru mu věřilo 51 procent lidí, v září to již bylo 64 procent.

Podívejte se na výsledky průzkumu

Autoři výzkumu uvedli, že míra důvěry v prezidenta republiky se od průzkumu v únoru letošního roku výrazně zvýšila. Hlava státu se prý těší oblibě zejména mezi stoupenci levicových stran - ČSSD a komunistů. Začali jí však více důvěřovat i příznivci ostatních parlamentních stran, nejvýrazněji stoupla její důvěryhodnost u sympatizantů TOP 09. Voliči TOP 09 a ODS však stále patří ke skupinám, které Zemanovi věří nejméně.

Podle zářijového průzkumu agentury STEM posílila i důvěryhodnost sněmovny, a to o šest procentních bodů. V září ji vyslovilo 46 procent obyvatel. „Z dosavadních hodnocení po loňských volbách nově obsazené Poslanecké sněmovny a nově sestavené vlády je tedy zřejmá spokojenost části veřejnosti. Období deziluze, které jsme dříve u předchozích sněmoven a vlád pozorovali, zatím nenastává,“ uvedl STEM.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…