Hillary Clintonová je nebezpečím pro svět, udeřila ve Francii Le Penová

20.05.2016 18:35

Vůdkyně francouzské Národní fronty Marine Le Penová poskytla rozhovor francouzské verzi proruského zpravodajského Russia Today. Konstatovala v něm, že by se jako příští prezidentka Francie mohla přimluvit za uznání připojení ukrajinského poloostrova Krym k Rusku. Za velký problém pro svět by prý považovala zvolení demokratky Hillary Clintonové za prezidentku USA. Zprávu přinesla ČTK.

Hillary Clintonová je nebezpečím pro svět, udeřila ve Francii Le Penová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

Marine Le Penová má šanci uspět v roce 2017 v prezidentských volbách ve Francii. Průzkumy ukazují, že šéfka radikální Národní fronty má šanci postoupit do druhého kole prezidentského souboje. Pokud by ho dokonce vyhrála, nevylučuje, že by se zasazovala o uznání ukrajinského poloostrova Krym za ruské území. „Francie by mohla uznat Krym (jako nedílnou součást Ruska),‰ řekla Le Penová podle agentury AFP.

Sluší se ovšem dodat, že její vítězství ve druhém kole není příliš pravděpodobné, protože většina voličů se postaví za umírněnějšího kandidáta, i když u toho možná budou skřípat zuby. K obdobné situaci došlo v roce 2002, kdy do druhého kola prezidentských voleb postoupil její otec Jean-Marie Le Pen, jenž byl následně drtivě poražen Jacquesem Chirakem. Toho sice část Francouzů nijak zvlášť neuznávala jako vhodného prezidenta, ale pořád byl pro ně přijatelnější, než Le Pen.

Marine Le Penová nikoli poprvé označila západní protiruské sankce za stupidní a volala po jejich zrušení. V tomto bodě se politička shoduje s českým prezidentem Milošem Zemanem. Kritická byla i k předvolební situaci v USA. Jedním z favoritu na prezidenta resp. prezidentku, je demokratka Hillary Clintonová. „Myslím si, že pokud bude zvolena, bude pokračovat v této destruktivní politice, v konfliktech, v uzavření Evropy v zaslepeném euroatlantismu, takže si myslím, že je nebezpečím pro klid světa,“ řekla Le Penová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…