Hillary Clinton zkritizovala Baracka Obamu

11.08.2014 13:26

Bývalá ministryně zahraničí USA Hillary Clinton tvrdí, že za současný vzestup islamistů na Blízkém východě může rozhodnutí Washingtonu nevměšovat se do občanské války, která od března 2011 zmítá Sýrií. Clinton to uvedla v rozhovoru pro The Atlantic, informoval o tom server Aktuálně.cz.

Hillary Clinton zkritizovala Baracka Obamu
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Clinton prý narážela na fakt, že ačkoliv sám Obama už loni hovořil o „překročení červené linie”, k činům ho nepřiměly ani následné chemické útoky, jichž se podle OSN loni v létě dopustila syrská armáda.

Americká exministryně je přesvědčena, že džihádisté z organizace Islámský stát, dříve známé jako Islámský stát v Sýrii a Levantě (ISIL), využili vakuum. To mělo vzniknout tím, že USA nepomohly „vybudovat věrohodnou bojovou sílu z těch, kteří zahájili protesty proti Asadovi”.

Clinton soudí, že Obamova zahraniční politika se v současnosti řídí heslem „nedělejte hlouposti”. Nicméně ohledně intervencí v cizině je prý příliš opatrná. „Velké národy potřebují organizační principy. A 'nedělání hloupostí' není organizačním principem,” myslí si exministryně, která podle dostupných informací bude za dva roky kandidovat na post amerického prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…