Hipstýrek s jointem na koloběžce, kraviny bezolovnatých kávovarů. Aleš Brichta odpovídá nejnovějšímu Zemanovu vyzyvateli

04.08.2016 16:56

Lékař Marek Hilšer z Chomutova oznámil, že se hodlá zúčastnit prezidentského klání a hodlá v něm porazit stávajícího prezidenta Miloše Zemana. Nelíbí se mu totiž, jak se stávající hlava státu vyjadřuje o Číně, Ukrajině, Rusku, ale i o uprchlících. Nevidí např. důvod k tomu, stavět v Evropě ploty. To už tu bylo, zdůrazňuje. Tím však zvedl ze židle Aleše Brichtu.

Hipstýrek s jointem na koloběžce, kraviny bezolovnatých kávovarů. Aleš Brichta odpovídá nejnovějšímu Zemanovu vyzyvateli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pořad Máte slovo tentokráte na téma ukrajinské krize

Marek Hilšer vzdělává mladé lékaře. Současně však vystupuje v roli občanského aktivisty na podporu Ukrajiny. Protesty na Majdanu vnímal jako volání po změně a tuto touhu Ukrajinců chtěl podpořit. Potřeba Ukrajince podpořit ještě zesílila, když lékař zjistil, že se do dění na Ukrajině zapojují Rusové.

„Měl jsem potřebu říci premiérovi Sobotkovi, ať má odvahu postavit se za ty obyčejné lidi. Vždycky jsem to dělal jako aktivista. Chtěl jsem, aby naše vláda nestála za oligarchy, ale za obyčejnými Ukrajinci,“ prozradil v rozhovoru pro server iDNES.cz možný prezidentský kandidát, který prozatím shání podpisy pod petici na podporu své kandidatury.

Hilšer z kavárny na Hrad

Uprchlická krize je obrovské humanitární neštěstí

Přesto si je vědom toho, že role občanského aktivisty je od role prezidenta republiky odlišná. Prezident je především diplomat. Proto příliš nechápe počínání amerického miliardáře Donalda Trumpa, který by chtěl být prezidentem Spojených států. Stejně tak nechápe počínání Miloše Zemana, který se postavil po bok Martina Konvičky. Nemá pochopení ani pro prezidentova slova o uprchlících.

„Uprchlická krize je obrovské humanitární neštěstí, které má celou řadu příčin. Panuje kolem toho řada emocí a já se tomu nedivím. Na jednu stranu vidíte utopené děti, na druhé straně atentáty a masakry ve Francii, v Nice. Myslím, že normální člověk, který nemá dost informací, se poměrně těžko orientuje. Nedivím se, že lidé mají obavy, že by se něco podobného mohlo dít u nás. Na druhou stranu u nás žádní uprchlíci nejsou a ani žádní teroristé. Máme dobře fungující policii a armádu, takže si myslím, že obavy jsou zbytečné,“ vyjádřil svůj názor Hilšer.

Běženci evidentně do České republiky nechtějí, my to prý jen těžko změníme. Navrhuje proto, aby naše země pomohla zemím, které jsou pod největším tlakem uprchlické krize. „Ploty už tu byly. Opravdu nevidím, že by nám hrozilo nějaké nebezpečí, abychom dnes stavěli ploty. Vždyť tu není, dá se říci, žádný uprchlík. A ti, co přišli, tak utekli,“ doplnil k tématu.

Pálí nás dobré bydlo

Tento rozhovor si podle vlastních slov přečetl i zpěvák Aleš Brichta, který dlouhodobě varuje před příchodem uprchlíků do Evropy. A z toho, co populární zpěvák četl, ho prý mrazilo.

Prezidentský kandidát Marek Hilšer na Úřadu vlády

„Četl jsem rozhovor s doktorem Hilšerem, který chce kandidovat na prezidenta, a trochu mě mrazilo. Já si nemyslím, že je hipstýrek s jointem na koloběžce, vykřikující neomarxistická hesla, obrazem naší společnosti, spíš známkou její až nezdravé tolerance. Asi nás pálí dobré bydlo,“ napsal Brichta na sociální síti Facebook.

Ono dobré bydlo nám ale nemusí vydržet věčně. Svůj klid bychom si proto měli chránit.

„Místo přípravy na to, že může být hůř, a snahy tomu zabránit, řešíme kraviny bezolovnatých kávovarů nařizovaných nějakou komisí pitomců z EU. Lidi, radujme se, že zatím můžeme normálně žít, a nakopejme do zadku každého, kdo to chce změnit!“ uzavřel zpěvák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…