Hit internetu. Statisíce lidí zhlédly trapasy velkých politiků

30.08.2013 23:00

UVNITŘ VIDEA Neexistuje dokonalý člověk – a neexistuje ani dokonalý politik. A tak, stejně jako obyčejné smrtelníky, i politiky potkávají menší či větší trapasy. Na rozdíl však od těch trapasů obyčejných lidí trapasy politických elit často zaznamenávají kamery.

Hit internetu. Statisíce lidí zhlédly trapasy velkých politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna své rozpuštění odhlasovala

A tak se na serveru YouTube objevil souhrn trapasů českých politiků za posledních 20 let. Zhlédlo ho již více než 800 tisíc diváků.

Možná má jít o určitou satisfakci občanům za to, co vše je třeba s českou politickou scénou vydržet. V každém případě autorům sestříhaného videa nelze vytknout to, že by tím chtěli stranit levici či pravici. Objektivně předkládají trapasy tak, jak se děly, bez ohledu na to, zda postihly komunistu, sociálního nebo občanského demokrata. A protože jde o jejich spektrum napříč 20 lety, divák se může pobavit i nad politiky, které už dnes nevídá. Anebo případně posoudit to, že i politici stárnou – včetně těch, kteří se stali třeba prezidentem.

Nutno dodat, že většina výroků nepotřebuje bližší komentář. Hlavními hvězdami jsou opakovaně Miloš Zeman a Václav Klaus. Jeho hláška: „Já mám vždycky pravdu…“ vyjadřuje mnohé. Ovšem kamera ho zachytila i v jiných momentech – například, když přiznával kvůli rachotu: „Já se tady zblázním. Já se tady opravdu zblázním."

Úsměv však určitě vyvolávají i další hlášky – třeba ta, v které komunista Pavel Kováčik osloví poslance od řečnického pultíku „soudruhy“...

Videí s touto tematikou nabízí YouTube celou řadu

Další souhrn politických hlášek za zhruba posledních 20 let sestavil a umístil na YouTube autor podepsaný jako Devadesátník. Jejich prostřednictvím tak lze zavzpomínat na perličky ve výrocích Václava Havla, Miroslava Sládka, Miloše Zemana, Václava Klause, Mirka Topolánka, Jiřího Paroubka, Petra Nečase a také moderátora Václava Moravce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …